Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonlarında sadece Snapdragon 8 Gen 3’e yer verecek

samsung galaxy z fold 6

Samsung katlanabilir telefonlarında sadece tek bir işlemci seçeneği tercih etme geleneğini Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’da da sürdürecek gibi görünüyor. Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy S serisi amiral gemilerinde genellikle iki farklı işlemciye yer veriyor. Telefonlar bazı bölgelerde Qualcomm Snapdragon, bazı bölgelerde ise Exynos işlemciyle satılıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Galaxy Z Flip 6 modelinin bazı bölgelerde Exynos 2400 işlemciyle satılacağı iddia edilmişti. Bu da Samsung’un Galaxy S serisine benzer bir yaklaşım içinde olacağını düşündürmüştü. Ancak The Elec sitesinde çıkan bir haberde Samsung’un hem Z Fold 6’yı hem de Z Flip 6’yı tüm dünyada Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle satacağı iddia ediliyor.

Snapdragon ve Exynos arasındaki dikkate değer performans farklarından dolayı işlemci seçimi önem taşıyor. Exynos 2400, öncülleriyle birlikte termal yönetim konusunda eleştirilere maruz kaldı; kullanıcılar, özellikle sıcak ortamlara maruz kaldığında pil tüketiminin arttığını bildirdi. Snapdragon destekli cihazlarla karşılaştırıldığında fotoğraf kalitesindeki farklılıklar konusunda daha fazla endişe ortaya çıktı.

Son nesillerde aradaki fark daralsa da bu faktörler, birçok tüketici ve teknoloji meraklısının Snapdragon tercihini tetikledi. Z Fold 6’da Snapdragon 8 Gen 3’ün tercih edileceği iddiası daha önce dile getirilse de, Z Flip 6’nın da Snapdragon 8 Gen 3 ile geleceği haberinin yeni ve sevindirici olduğu söylenebilir.

Haber, Samsung’un katlanabilir cihazları için Snapdragon yonga setlerine bağlı kalma kararının herhangi bir performans eksikliğinden değil, stratejik bir hamleden kaynaklandığını öne sürüyor. The Elec’in kaynakları, Samsung’un seçiminin Qualcomm ile ilişkisini güçlendirme ve aynı zamanda maliyet kontrol önlemlerine öncelik verme arzusundan kaynaklandığını belirtti.

Şirket, katlanabilir cihazlar için işlemci seçeneklerini genişletmenin ancak bu cihazların ana akım Galaxy S serisiyle karşılaştırılabilir bir satış hacmine ulaşması durumunda geçerli bir strateji haline geleceğine inanıyor gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 ne zaman tanıtılacak?

Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’nın 10 Temmuz’da Paris’te gerçekleşmesi öngörülen Galaxy Unpacked etkinliğinde duyurulması bekleniyor. Ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER