Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarında ekranlar büyüyecek

galaxy z fold 5 galaxy z fold 6

Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 ile tanışmaya daha uzun bir süre var. Ancak iki telefonla ilgili sızıntılar şimdiden etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, söz konusu cihazların kapak ve katlanabilir ekranlarıyla ilgili. Ekran analisti Ross Young’a göre, Z Fold 6 ve Z Flip 6’da hem kapak ekranları hem de katlanabilir ekranlar büyüyecek.

Young’a göre, Z Flip 6’da kapak ekranının büyüklüğü 3.9 inç olacak. Bu da katlanabilir ekranın 0.5 inç büyüyeceği anlamına geliyor. Young her iki telefonun da kesin ekran büyüklüklerinin CEO’su olduğu DSCC’nin en son raporunda paylaşıldığını söylese de, bu rapora şu an için erişmek mümkün değil.

Daha önceki sızıntılara göre, Z Fold 6’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Z Flip 5’te ise 12 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera mevcut. Bu da, en azından çözünürlük anlamında belirgin bir ilerleme kaydedileceği anlamına geliyor.

Galaxy Z Fold 6’da kamera değişmeyecek

Galaxy Z Fold 6’da ise böyle bir değişim beklenmiyor. Zira Galaxy Z Fold 5’te de 50 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera mevcut. Dolayısıyla Samsung’un çizgisini koruma kararına şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER