Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 yeteneklerini artırmak isteyenleri bekleyen önemli husus

galaxy z fold 3 ön inceleme

Android telefon sahipleri, cihazlarındaki önyükleyicinin kilidini açarak mobil cihazlarının potansiyelini en üst düzeye çıkarabilir. Bu, kullanıcıların telefonlarında root erişimi elde etmelerini sağlayacak ve özel yazılım yüklemelerine izin verecektir. Çoğu üretici gibi Samsung da müşterilerini bunu yapmaktan caydırmaya çalışıyordu. Şimdi de bunu yapmaya çalışacak Galaxy Z Fold 3 kullanıcılarını, cihazın kameralarını devredışı bırakarak cezalandıracaktır.

XDA-Developers forumlarındaki bir konuya göre, önyükleyici kilidini açarak Galaxy Z Fold 3’ü modifiye etmeye çalışanlar kameralarını kaybetmenin yanı sıra, mobil ödeme sistemi Samsung Pay ile birlikte telefonun garantisinin de kaybolduğunu görecekler. Bir Galaxy Z Fold 3, kilidi açılmış bir önyükleyici ile başlatılırsa, saf Google Kamera uygulaması başlamaz, yüz tanıma sistemi ve üçüncü taraf kamera uygulamaları dahil olmak üzere kamerayla ilgili tüm işlevler çalışmaz olur.

 

Fold 3’teki önyükleyici kilidini açma işlemi sırasında, en son ekran önyükleyicinin kilidinin açılmasının telefonun kamera sistemini devre dışı bırakacağını açıkça ortaya koyuyor. Cihazın kamera sistemini kullanan her şey ya zaman aşımına uğrama şeklinde bir hata mesajı veriyor ya da siyah ekran olduğu gibi kalıyor. Sonuç olarak eylül ayı içinde telefonlarını resmi olarak alması beklenen Galaxy Z Fold 3 sahipleri önemli bir karar vermek zorunda kalacaklar.

Samsung, “Özel işletim sistemi yazılımı yüklemek için önyükleyicinin kilidini açın. Bunu yapmak kameranın devre dışı kalmasına ve telefonunuzun veya uygulamalarınızın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Kişisel verilerinize yetkisiz erişimi önlemek için telefonunuz fabrika ayarlarına sıfırlanacaktır, dosyalar ve indirilen uygulamalar dahil tüm verileri silecektir.” ifadesine yer veriyor.

Kullanıcılar, önyükleyicinin kilidini açmayı seçerek telefonlarında sınırsız bir mobil deneyim elde edebilirler. Ancak cihazın kamera sistemlerini, güvenlik özelliklerini ve garantisini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklar. Bu nedenle Samsung, Galaxy Z Fold 3 kullanıcılarını uyarıyor: Galaxy Z Fold 3’ün önyükleyicisinin kilidini açmak istiyorsanız, garantinizi, kamera işlevselliğini ve daha fazlasını kaybetmeye hazır olun.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER