Teknoloji

Galaxy Fold’un takipçisi olacak yeni katlanabilir telefonun adı netleşiyor

Galaxy Fold'un takipçisi olacak yeni katlanabilir telefonun adı netleşiyor

Samsung’un bir sonraki katlanabilir telefonuyla ilgili söylentiler giderek artıyor. Şirketin 5 Ağustos tarihinde düzenleyeceği iddia edilen Unpacked etkinliğinde en az dört telefon tanıtacağı konuşuluyor. Note 20 ikilisinin yanı sıra Galaxy Z Flip 5G ve Galaxy Fold’un takipçisi de bu etkinlikte bekleniyor. Amiral gemisi niteliğindeki katlanabilir telefonun adının ise Galaxy Z Fold 2 olacağı öne sürülüyor.

Bu isim değişikliğiyle birlikte Samsung, katlanabilir telefon serisinin isimlendirmesine yeni bir düzen getirmiş olacak. Şirketin bu yılın başlarında tanıttığı katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip adını taşıyordu. Bu yılın başlarında röportaj veren bir Samsung temsilcisi de, isimlendirme konusundaki niyeti ortaya koymuştu. Temsilciye göre, Z serisi adlandırmasıyla birlikte dinamizm ve gençlik hissi veren bir katlanabilir cihaz fikri üzerinden iletişim kurulması tasarlanıyordu.

Samsung’un muhtemel isimlendirme politikası değişikliğine dair bir işaret de Galaxy Fold’un ABD’deki başlangıç sayfasında görülüyor. Galaxy Fold’un ürün sayfasının adresinde Galaxy Z adı da görülüyor. Bu değişikliğin resmi bir duyuru olarak yapılıp yapılmayacağını ise zamanla göreceğiz.

Galaxy Fold'un takipçisi olacak yeni katlanabilir telefonun adı netleşiyor

Fold’un takipçisi ile ilgili dedikodular ve spekülasyonlar son aylarda iyice artmaya başladı. Daha büyük ekranların önde ve iç tarafta kullanıldığı, daha modern kameralara yer verildiği ve amiral gemisi Snapdragon 865 işlemciye yer verilen yeni bir Galaxy Fold modeliyle ilgili söylentiler ve sızıntılar son zamanlarda epey arttı.

Yeni Galaxy Fold modelinin dışında 6.23 inç ekran bulunacağı tahmin ediliyor. İçteki katlanabilir ekran ise en fazla 7.7 inçlik büyüklüğe çıkacak. Ekranda bir kamera deliği bulunacak. Ayrıca Ultra Thin Glass (UTG), yani ultra ince cam yapısına sahip olacak. Böylelikle Galaxy Z Flip modelindeki gibi bir hissi sunacak. Ayrıca bu telefonun 25W hızlı şarj desteğine de sahip olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER