Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 6’da pil kapasitesini artıracak

galaxy z flip 6

Samsung’un Z Flip serisi katlanabilir telefonlarıyla ilgili en önemli sorunun pil kapasitesi olduğu söylenebilir. Örneğin, geçtiğimiz yaz tanıtılan Galaxy Z Flip 5‘te 3700 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Yeni bir iddiaya göre; bu şikayetlere kulak veren Samsung, Galaxy Z Flip 6 modelini daha büyük bir pille kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Z Flip 6’nın bu yılın ortaları itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Samsung’un mevcut modelde 3700 mAh olan pil kapasitesini yeni modelle birlikte 4000 mAh seviyesine yükselteceği söyleniyor.

Oppo’nun benzer bir tasarıma sahip olan katlanabilir telefonu Find N3 Flip’te 4300 mAh kapasiteli bir pil mevcut. Samsung’un Oppo’yu yakalayamayacağı ancak ciddi bir şekilde mesafe kapatacağı anlaşılıyor. Kağıt üstündeki kapasite artışı sadece yüzde 8 seviyesinde olsa da, bunun kullanıcılara yansımasının daha fazla olması muhtemel görünüyor.

Diğer katlanabilir telefonlar gibi, Z Flip 6 da çift hücreli bir pille gelecek. Bunlardan birinin 1097 mAh, diğerinin ise 2790 mAh ölçülmüş kapasiteye sahip olacağı söyleniyor. Toplam ölçülmüş kapasite 3887 mAh olurken, bu da 4000 mAh tipik kapasiteye tekabül ediyor. Bu noktada S24’ün de 3880 mAh ölçülmüş kapasiteye sahip bir pil taşıdığını ve bunun 4000 mAh kapasite olarak sunulduğunu belirtmekte fayda var. Galaxy Z Flip 5’te ise 3591 mAh olan ölçülmüş kapasite 3700 mAh olarak sunuluyor.

Galaxy Z Flip 6 daha büyük kapak ekranıyla gelecek

Daha önceki dedikodulara göre, Galaxy Z Flip 6, 3.9 inç büyüklüğünde bir kapak ekranıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu da kapak ekranının Z Flip 5’e kıyasla 0.5 inç daha büyük olduğu anlamına geliyor. Z Flip 5’teki 12 megapiksel ana kameranın yerini de 50 megapiksel bir sensörün alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER