Manşetler

Galaxy Z Flip 5 resmiyet kazandı: Daha büyük ve kullanışlı bir kapak ekranıyla geliyor [Ön İnceleme]

galaxy z flip 5

Samsung, bugün ana vatanı Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlediği Unpacked etkinliğinde yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 modellerini tanıttı. Kapalı hâldeyken cepte veya çantada rahatlıkla taşınan, açıldığında ise normal bir akıllı telefon biçimini alan Z Flip 5, seleflerine göre çok daha büyük bir kapak ekranıyla geliyor. Bu sayede kullanıcılar, telefon kapalı durumdayken daha fazla işi yerine getirme imkanını elde ediyor. Galaxy Z Flip 5 özellikleri ve bu telefonla geçirdiğimiz kısa bir zaman aralığı sonunda elde ettiğimiz izlenimler ve yorumlar haberimizde yer alıyor.

Galaxy Z Flip 5 ön inceleme

Galaxy Z Flip 5, sağlamlık tarafında Z Fold 5 ile aynı işlemlerden geçti. Menteşe kısmı dayanıklı hâle getirildi ve telefon kapandığında oluşan boşluk ortadan kaldırıldı. Bu sayede Z Flip 5, kapalı durumdayken Z Flip 4 ile kıyaslandığında daha ince ve kompakt bir hâl alıyor. Telefonun dayanıklılığı çok iyi ve verdiği sağlamlık hissi de selefi gibi yüksek. Öte yandan IPX8 ile belgelenen suya dayanıklılık özelliği var. Bu arada, cihazın katlanabilir yapısının beraberinde getirdiği bir özellik olan Esnek mod sayesinde ekranın alt kısımda kalan bölümü de bir kontrol paneli gibi kullanmak mümkün oluyor.

Z Flip 5’te, aradaki boşluğun kaldırılması dışındaki önemli bir yenilik de dışarıdaki kapak ekranı oluyor. Yenilenen kapak ekranı, Flip 4’tekine göre iki kat büyüdü. Köşeden köşeye uzunluk 1.9 inçten 3.4 inçe çıktı. Ekranın büyümesi sayesinde telefonu açmadan büyük bir Ana ekran görünümüne erişmek ve telefonun belirli imkanlarından yararlanmak mümkün oluyor. Z Flip 4’te kapak ekranından otomatik mesaj gönderme veya belirli kişileri arama gibi kısıtlı özellikler vardı. Şimdi Z Flip 5 ile birlikte sanal klavyeyi kullanarak mesajlara yanıt verebilir, gelen telefon çağrılarına yanıt verebilir veya reddedebilir, aramaları yönetebilirsiniz. Öte yandan Google Maps, Netflix, YouTube gibi uygulamaları ekleyebileceğiniz ve bunlara erişebileceğiniz bir panel de var. İçerideki daha büyük ekran varken, dışarıdaki küçük ekranda ne kadar video izlenir, burası tartışılır, ama Z Flip 5’in kapak ekranının videoları göstermek için yeterli bir alana sahip olması güzel.

galaxy z flip 5
galaxy z flip 5

Öte yandan yine Z Flip 4’teki gibi selfie çekimlerinde kapak ekranını bir vizör gibi kullanabilirsiniz. Ancak ekran büyüklüğü iki katına çıktığı için, kendi görüntünüzü daha rahat görüp çekim yapabileceksiniz. Üstelik kamera ayarları için daha fazla kontrol de elde ediliyor. Kamera özellikleri bakımından ise değişen çok fazla bir şey yok. İki tane arka kamera var. Bunların ikisi de 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. İçerideki katlanabilir ekranda ise 10 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera var. Cihazın yapısı, arka kameralarla da daha kaliteli selfie fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Bunu önemli bir avantaj olarak nitelendirebiliriz. Bunun dışında, Galaxy Z Flip 4 ile yaptığımız bazı karşılaştırmalı çekimlerde, arada çok büyük farklar yok gibi görünüyor. Bu arada Z Flip 5’in esnek yapısı, cihazı farklı biçimlerde konumlandırarak selfie, hızlı çekim veya normal kamera çekimi yapmayı kolaylaştırıyor.

İçerideki katlanabilir ekran, yenilenen menteşe yapısı sayesinde ortada daha sığ bir oluğa ve daha az belirgin bir kırışığa sahip. Samsung, bu menteşe sisteminin 200 binlik bir katlama testinden başarıyla geçtiğini söylüyor. Dinamik AMOLED 2X ekran, 6.7 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. Z Flip 4’tekine göre boyutlarda değişiklik yok, rahat bir kullanım sunacaktır. 1200 nite seviyesine varan maksimum parlaklık, canlı renkler, HDR10+ desteği, 120Hz yenileme hızı gibi özellikler var.

Z Flip 5 de Z Fold 5 gibi, 4nm tabanlı Snapdragon 8+ Gen 2 for Galaxy işlemciyle geliyor. 8 ya da 12 GB RAM ile 128 GB’dan başlayan depolama alanı seçenekleri mevcut. 3700 mAh kapasiteli pili ise yarım saatte yüzde 50’ye varan doluluğa ulaşmayı sağlayan 25W hızlı şarjı destekliyor. Hem Z Flip 5 hem de Z Fold 5, kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özelliklerini de bünyelerinde barındırıyor.

Galaxy Z Flip 5 çıkış tarihi

Galaxy Z Flip 5 26 Temmuz saat 15:00’ten itibaren Türkiye’de ön siparişe ve 18 Ağustos’tan itibaren genel satışa sunulacak. Bu katlanabilir telefon; Mint, Graphite, Cream ve Lavander gibi renk seçenekleriyle satılacak. Halkalı standtlı  Şeffaf Kılıf, Eko-Deri Kılıf, Dinamik tasarım  Kılıf ve taşıması kolay Halkalı Silikon Kılıf gibi bir dizi aksesuar da piyasada olacak.

  • galaxy z flip 5

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER