Teknoloji

Samsung Galaxy S4, S III ve Note II yıl sonuna kadar Galaxy Gear uyumluluğu kazanacak

Samsung’un Türkiye piyasasına da sunduğu Galaxy Gear akıllı kol saati şu anda sadece Galaxy Note 3’ü destekliyor. Bunun nedeni akıllı saatin diğer mobil cihazlarla bağlantı kurabilmesi için Bluetooth 4.0 LE teknolojisine ihtiyaç duyması ve bu teknolojiye desteğin Android 4.3 ve üstü sürümle yüklü olan cihazlarla birlikte verilmesi.

IMG_0155

Galaxy Note 3 piyasaya Android 4.3 Jelly Bean ile yüklü geldiği için Galaxy Gear’ı başlangıçtan itibaren destekleyebiliyor. Diğer Samsung cihazlarının da Galaxy Gear ile bağlantı kurabilmeleri için öncelikle bu güncellemeyi alması gerekiyor.

Samsung Galaxy S4 güncellemeyi ilk alacak, dolayısıyla Galaxy Gear uyumluluğunu kazanan ilk cihaz olacak. Daha sonra Galaxy S III ve Note II cihazları da bu Android 4.3 güncellemesiyle birlikte akıllı kol saatini destekleyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear?a Hızlı Bakış

Güney Kore’de düzenlenen Galaxy Note 3 ve Gear lansman etkinliğinde konuşan Samsung’un mobil birim stratejik pazarlamadan sorumlu başkanın belirttiğine göre, yukarıda saydığımız üç cihaz da yıl sonundan önce Galaxy Gear desteği kazanacak. Yönetici, Gear’ın tüm işlevlerinin gelecek ay Galaxy S4 ile kullanılabileceğini, aralık sonuna kadar da Galaxy Note II ve Galaxy S III’ün de destek kapsamına gireceğini kaydetti.

Bir başka Samsung yöneticisi de şirketin gelecek nesil Galaxy Gear cihazı için çalıştığını ağzından kaçırdı. Korea Times’ın haberinde belirttiğine göre, yönetici Galaxy Gear 2’nin daha özel bir şeyler bulmak için daha fazla yatırıma ihtiyaç duyacağını kaydetti. Yönetici, Gear’ın bazı ilginçliklerden yoksun olduğunu, kullanıcı arayüzü ve deneyimi için yapılacak daha fazla yatırımla birlikte Samsung cihazlarının müşteri memnuniyeti açısından daha iyi konuma geleceğini kaydetti. Bu durum Samsung’un ikinci nesil cihazı şimdiden düşüünmeye başladığını gösteriyor.

İlgili >> Korea Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER