Manşetler

Samsung Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear’a Hızlı Bakış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un bu ay başında IFA 2013’te tanıttığı Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear cihazları bugün itibarıyla Türkiye piyasasına giriyor. Avea, Turkcell ve Vodafone’un yanı sıra zincir mağazalarda da bu iki cihazı bulmak mümkün olacak. Ayrıca Samsung Galaxy Note 3 alana Galaxy Gear’ın hediye edildiği sınırlı sayıda kampanyalı ürün de bulunuyor.

IMG_0170

Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear’ın detaylı incelemelerini önümüzdeki günlerde Teknoblog’da yayınlamayı planlıyoruz. Ancak öncesinde bu iki ürünle ilgili ilk izlenimlerimizi paylaşalım. Galaxy Note 3 şekil itibarıyla Samsung’un son 1-2 yıldır çıkardığı akıllı telefonların tarzını yansıtıyor. Bununla birlikte telefonun kenarların kavisi azaltılmış, fırçalanmış metal görünümlü kenarları ve deri kaplama plastik kapağıyla Galaxy Note 3 biraz daha ciddi duran ve daha havalı bir cihaz hâline gelmiş. 5.7 inç Full HD AMOLED ekranın parlaklığı ve renk doygunluğu iyi seviyede.

IMG_0169

Bildiğiniz gibi S Pen kalem de yeniden tasarlandı ve yepyeni S Pen uygulamaları eklendi. Kalem Penceresi olarak adlandırılan ve çeşitli araçlara erişimi hızlandıran araç bir hayli kullanışlı. S Pen sadece not alma veya çizim yapma dışında Galaxy Note 3’ün kullanımını kolaylaştıran birçok iş yapıyor. Bunların hepsini öğrenmek için boş bir vaktinizde bunları biraz kurcalamanız gerekiyor.

IMG_0155

Galaxy Gear ise plastik kayışlı, kayışın boyu bileğinize göre ayarlanabiliyor. Çoğu klasik saatte gördüğümüze benzer bir kilit mekanizması bulunuyor. Bu kilidin üstünde mikrofon var ve telefonla konuşurken bu mikrofonu kullanabilirsiniz. Ayrıca Galaxy Gear’ın ekranı üzerinden telefon numaralarını çevirebilir, gelen çağrı bildirimlerini burada görebilirsiniz. Galaxy Gear şu anda sadece Galaxy Note 3 ile çalışıyor. Kullanım için Galaxy Note 3’te Galaxy Gear Manager adı verilen bir uygulamanın yüklü olması gerekiyor. Bu uygulama üzerinden saat ekranında hangi saat temasının gösterileceği, uygulama sıraları gibi birçok ayar gerçekleştiriliyor. Ayrıca yeni uygulama yüklenmesi de bu telefon uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Bir Galaxy Gear uygulamasının işlevini tam olarak yapması için Galaxy Note 3’te de aynı uygulamanın olması gerekiyor.

Galaxy Gear’ın üstündeki kamera da fotoğraf ve video çekimi için kullanılıyor. Çekim yapmak için ekrana hafifçe tıklatmanız yeterli. Çekilen fotoğraf ve videoları saat ekranında görüntüleyebileceğiniz gibi telefona da aktarabilirsiniz.

IMG_0152

Şu an için yalnızca Galaxy Note 3 ile kullanılabilen Galaxy Gear bağlantıyı Bluetooth 4.0 LE ile gerçekleştiriyor. Düşük güç tüketimine imkan tanıyan Bluetooth 4.0 sayesine saat ve telefon aşırı güç harcamadan birbirine bağlanabiliyor. Bildiğiniz gibi Samsung, Galaxy S4 ve bunun gibi diğer cihazlarına sunacağı Android 4.3 güncellemesiyle birlikte Bluetooth 4.0 LE desteğini bu Android cihazlarına da kazandıracak. Böylelikle bu telefon ve tabletler de Galaxy Gear ile konuşabilecek. Galaxy Gear sadece Samsung Galaxy cihazlarını destekleyen bir aksesuar olacak gibi görünüyor.

Her iki ürünü de detaylı şekilde incelediğimizde haklarında daha fazla bilgi verme ve deneyim aktarma imkanı bulacağız. Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar, aşağıdaki fotoğraflara da gözatmayı ihmâl etmeyin.

İLGİLİ HABERLER