ManşetlerTeknoloji

Samsung, yapay zeka özelliklerini mart sonunda Galaxy S23 Serisine taşıyor

samsung galaxy s24 ultra inceleme

Samsung’un en son yapay zeka (AI) teknolojileri şu anda sadece Galaxy S24 serisinde kullanılabilirken, bu durum önümüzdeki ay değişecek. Samsung, Mart ayının sonlarında yapılacak One UI 6.1 güncellemesiyle, S23 FE de dahil olmak üzere Galaxy S23 serisine ve son katlanabilir telefonları ile tabletlerine AI özelliklerini genişletecek. Şu an için bu güncelleme ücretsiz olacak, ancak 2025 sonrasında bu özellikler için bir ücret alınabilir.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, güncellemeyi alacak cihazlar arasında yer alıyor, aynı zamanda Galaxy Tab S9, S9 Plus ve S9 Ultra da bu yenilikten faydalanacak. Samsung, bu yıl 100 milyon telefona Galaxy AI teknolojisini sunmayı hedefliyor ve bu güncelleme ile sağlam bir başlangıç yapıyor. One UI 6.1 güncellemesi, S24 serisinde büyük ilgi gören canlı çeviri, generatif fotoğraf ve video düzenleme özellikleri ile Google’ın Circle to Search özelliğini içerecek. Bu özellikler paketi, S24 serisinde olduğu gibi, hem cihaz içi hem de cihaz dışı işleme tekniklerini birleştirecek.

Galaxy S23 ve diğer cihazlara yenilikçi AI güncellemesi

Eski bir telefonun yeni özellikler öğrenmesi her zaman olumlu bir gelişmedir, Galaxy AI şu anda karışık bir deneyim sunsa da. Genel olarak bu özellikler zaman zaman kullanışlı olabiliyor ve beklenmedik durumlar çoğunlukla zararsız kalıyor. One UI 6.1, AI dışında kilid ekranı widget’ları ve yenilenmiş, birleşik Hızlı Paylaşım gibi bir dizi yararlı güncelleme de sunacak.

One UI 6.1’e geçiş yapmak isteyip AI özelliklerinden kaçınmak istiyorsanız, bu özellikleri kapatabilirsiniz.

Bu güncelleme, Samsung’un AI teknolojisindeki yenilikleri daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırma çabasının bir parçası olarak görülüyor. Galaxy S23 serisi ve diğer son cihazlar, bu sayede kullanıcı deneyimini zenginleştiren AI özelliklerinden faydalanacak. Samsung, bu hamlesiyle, kullanıcılarına daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER