Teknoloji

Galaxy S23 serisinin üyeleri bir metreden betona düşmeye dayanıklı olabilir

galaxy s23

Samsung, yeni nesil Ultra da dahil olmak üzere, gelecek Galaxy S23 serisi akıllı telefonlarını 1 Şubat’ta resmi olarak duyuracak. Corning de bu telefonların, ekranlarının Gorilla Glass Victus 2 ile korunduğu ilk telefonlar olacağını açıkladı.

Kasım ayı sonunda yapılan duyuruda Corning, yeni koruma camının, pürüzlü yüzeyi nedeniyle bir telefon için en zor düşüşlerden biri olarak nitelendirilen betona bir metreden düşmeye dayanıklı olması gerektiğini söylemişti. Corning, 2020’de duyurduğu ilk Gorilla Glass Victus’un, iki metreden düşmelere dayanabileceğini iddia etmişti, ancak bu yalnızca daha pürüzsüz asfaltta geçerliydi. Victus 2 bu dayanıklılığa da sahip.

Corning’in Samsung’un adını geçirerek yayınladığı son basın açıklaması, bir metre düşme iddiasını hiç öne sürmüyor, yalnızca camın kendisinin “beton gibi pürüzlü yüzeylerde daha iyi düşme performansına” sahip olduğunu söylüyor. Şirket, Samsung’un telefonlarının bir metre kriterini karşılayıp karşılamadığına yanıt vermiyor.

Samsung’un bazı telefonlarının bu düzeyde düşme korumasına sahip olması ve diğerlerinin olmaması da mümkündür. Corning’in bir metrelik düşmeye karşı dayanıklılık iddiası, 200 gramlık bir diski sert bir yüzeye monte edilmiş 80-kumlu bir zımpara kağıdına yüzü aşağı bakacak şekilde düşürmeye dayanıyordu ve 200 gram, kabaca orta boy bir Samsung Galaxy 22 Plus ile aynı ağırlıkta sayılır. Sızan bir teknik özellik sayfası, Galaxy S23 Ultra’nın 233 gram ağırlığında olacağını gösteriyor, bu nedenle Samsung’un amiral gemisi aynı düşüşten sağ çıkamayabilir.

Corning, Gorilla Glass Victus 2’nin orijinal Victus ile aynı derecede yükseltilmiş çizilme direncine sahip olduğunu söylüyor. Bu, öncelikle düşme konusunda endişelenseniz bile iyidir, çünkü cam makul boyutta bir çizik alır almaz kırılması çok daha kolay hâle gelebilir.

Yarın akşamki tanıtımdan önce, Samsung’un yeni nesil amiral gemisi hakkında birçok şey biliyoruz. Galaxy S23 serisi hakkındaki bu son bilgi, daha önce sızan teknik özellikler, farklı renk seçenekleri, fotoğrafçılık alanındaki yenilikleri ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde görmemizin muhtemel olduğu fiyat artışları gibi öğrendiklerimizin arasına katılıyor.

Samsung’un Galaxy S serisi telefonları tipik olarak en yeni Gorilla Glass camları içerir. Benzer şekilde 2020’de çıkan Gorilla Glass Victus’unu ilk kullananlar da Samsung’un o zamanki yeni amiral gemisi telefonları olmuştu. Bu arada Apple da, şimdiye kadarki en sağlam akıllı telefon camı olarak nitelendirdiği Ceramic Shield adlı kendi özel cam-seramik karışımı için Corning ile iş ortaklığı yapıyor.

İLGİLİ HABERLER