Teknoloji

Galaxy S22 Ultra için farklı tasarım iddiası

galaxy s22 ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra, 2022’de gözler önüne çıkması beklenen ilk amiral gemisi telefonlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonla ilgili sızıntılar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunlara şimdi de LetsGoDigital sitesi tarafından paylaşılan Technizo Concept imzalı taslağa ait görseller eklendi.

S22 Ultra’ya ait ilk görseller internete sızdığında ünlü duyumcu Ice Universe, şirketin dikey bir kamera dizilimi tercih edebileceğini belirtmişti. Yeni görsellerde kameraların dikey şekilde dizildiği görülürken, çift kamera adasına yer verildiği dikkat çekiyor.

Daha önceki sızıntılarda P şeklinde bir arka kamera adası görülmüştü. Ancak yeni taslakta iki kamera adasının birbirinden bağımsız şekilde yan yana yerleştirildiği görülüyor. LetsGoDigital sitesi, P şeklindeki kamera adasının ana tasarımı gizlemek için hazırlanan maket tasarımlarda kullanıldığını belirtti.

S22 Ultra’nın kamera sisteminde yenilenen telefoto kameraların kullanılması bekleniyor. 108 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın bulunacağı sistemdeki iki telefoto kameranın çözünürlüklerinin 10 ve 12 megapiksel olacağı söyleniyor. Bu dört kamerada da optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra, tasarımı ve özellikleri itibarıyla Galaxy Note serisinin mirasını sürdürecek gibi görünüyor. Akıllı telefonda S Pen’in yerleştirileceği bir yuvanın olma ihtimali bir hayli kuvvetli. Bu ihtimalin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek içinse 2022’yi beklemek gerekiyor. S22 serisinin ocak ayında tanıtılacağı söylense de, duyurunun 2022 Mobil Dünya Kongresi’ne bırakılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER