Teknoloji

Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra tanıtıldı; işte özellikleri

samsung galaxy s21

Samsung, haftalar boyunca süren sızıntı ve dedikoduların ardından 2021’nin ilk amiral gemisi Android telefonlarını duyurdu. Samsung Galaxy S21 serisi içinde Galaxy S21, Galaxy S21 Plus ve Galaxy S21 Ultra yer alıyor. Galaxy S21 özellikleri ve diğer bilmek istedikleriniz detaylı haberimizde.

Bu üç telefon, farklı fiyat noktalarından sunuluyor ve farklı zevklere ve kullanıcı kitlelerine hitap ediyor. Galaxy S21 kompakt boyutları ve canlı renk seçenekleriyle biraz daha gençleri hedeflerken, Galaxy S21 Ultra da barındırdığı üstün özelliklerle profesyonellere ve bir akıllı telefonla daha fazlasını yapmayı isteyenlere odaklanıyor. Galaxy S21 Plus ise bütçesiyle özellikler arasında biraz daha denge kuracaklar için ideal görünüyor.

Aslına bakarsanız, her üç telefon da geçen yılki seleflerinin çizgisini ufak tefek değişikliklerle sürdürüyor. Malzeme seçimi bakımından Samsung’un geçen yıldan farklı davrandığını görüyoruz. Serinin giriş seviyesindeki S21, cam, metal ve polikarbon birleşimi bir yapıyla geliyor. Arkada tıpkı Galaxy S20 FE ve Note 20 modellerinde olduğu gibi polikarbon tercih edilmiş. Diğer modellerde ise Gorilla Glass Victus cam tercih edilmiş ve mat bir yüzey kullanılmış. S21 Plus ve S21 Ultra modellerinde biraz daha klasik renk seçenekleri var, ancak mor renk her bir model için oldukça etkileyici görünüyor. Ön tarafta ise Samsung, Corning Gorilla Glass 7 gibi sağlam bir camı tercih ediyor.

Ekran tarafında ise her üç modelde de Dynamic AMOLED 2X ekran tercih edilmiş ve2K çözünürlük sunuluyor. Galaxy S21’de 6.2 inç, 2400 x 1080 piksel ekran yer alırken Galaxy S21 Plus’ta 6.7 inç, 2400 x 1080 piksel ekran yer alıyor. S21 Ultra modelinde ise 6.8 inç, 3200 x 1400 piksel çözünürlüklü ekran var. 120 Hz yenileme hızı her üç telefonun ekranında da bulunuyor. Ancak S21 Ultra’da bu yüksek yenileme hızından maksimum çözünürlükte de yararlanabilirsiniz. HDR desteği ve ekran içi parmak izi okuyucusu da her üç telefonda mevcut. Her üç telefonun ekranının üst kısmında kamera deliği bulunuyor, yani karşımızda yine Sonsuz-O ekranlar var. S21 ve S21 Plus’ta düz ekran kullanılırken, S21 Ultra’nın ekranı her iki kenara doğru kavis yapıyor.

S21 serisinin her üç modelinde de stereo hoparlörler mevcut. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl kutudan kulaklık çıkmıyor. Buna ek olarak kutudan güç adaptörü de çıkmayacak. S21, S21 Plus veya S21 Ultra’yı satın alanları sadece USB-C kablosu bekliyor.

İşlemci tarafında ise, Türkiye’de satılacak modellerde duyurusu yeni gerçekleştirilen Exynos 2100 yonga set yer alıyor. Galaxy S21 ve S21 Plus’ta 8 GB RAM, S21 Ultra’da ise 12 GB RAM var. Türkiye’de satılacak olan tüm modellerde 128 GB dahili hafıza başlangıç seviyesinde olacak. S21 Plus ve S21 Ultra’nın 256 GB kapasiteli versiyonlarının da sunulması planlanıyor.

Pil tarafına geldiğimizde ise, Galaxy S21’de 4000 mAh, Galaxy S21 Plus’ta 4800 mAh ve Galaxy S21 Ultra’da 5000 mAh kapasiteli pil görüyoruz. Her üç telefon da 25W hızlı şarj desteğine sahip. Kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özellikleri de mevcut. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kutudan güç adaptörü çıkmayacak.

Bağlantı tarafında her üç telefonun da Wi-Fi 6 desteğini barındırdığını görüyoruz. Öte yandan Galaxy S21 Plus ve S21 Ultra modellerinde UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisi var. Bu da çevredeki aksesuarlarla farklı etkileşim ve iletişim yollarının kapısını açacaktır. Öte yandan Wi-Fi 6E gibi daha gelişmiş bir kablosuz bağlantı teknolojisini S21 Ultra’da görüyoruz. Tüm bunlara ek olarak, S Pen desteği de S21 Ultra’da mevcut. Her ne kadar kutudan S Pen çıkmayacak olsa da, bir Galaxy Note ile gelen S Pen’i kullanabilirsiniz. Ya da Samsung’un opsiyonel olarak sunacağı S Pen kalemli ve kapaklı kılıfı tercih edebilirsiniz.

Kamera tarafına geldiğimizde ise, öncelikle her üç telefonun kamera modülünün birbirine geçen yıllardaki modellere nazaran daha çok benzediğini söyleyelim. Kamera modülü telefonun sol üst köşesinde, kenarları saran çerçeveyle bütünlük oluşturuyor. Galaxy S21 ve S21 Plus’ın arkasında üç tane kamera var ve bunlar 12 megapiksel, f/1.8 ana kamera, 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera ve 64 megapiksel, f/2.0 telefoto kamera olarak sıralanıyor. Telefoto kamera da ana kamera gibi optik görüntü sabitlemeye sahip. Her iki telefonun önünde f/.2.2, 10 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Tıpkı S20 Ultra modelinde olduğu gibi, Galaxy S21 Ultra’nın kamera özellikleri daha gelişmiş. Arkada dört tane kamera bulunuyor: 108 megapiksel, f/1.8 ana kamera, 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera, 10 megapiksel, f/2.4 telefoto kamera, 10 megapiksel, f/4.9 periskop lens, lazer otomatik odak ve optik görüntü sabitleme gibi özellikler var. Ön tarafta ise Galaxy S21 Ultra’da 40 megapiksel, f/2.2 selfie kamerası var.

Üç telefonda da S20 ve Note 20 serisinde olduğu gibi 8K video kaydı ve profesyonel video çekim modları var. Buna ek olarak Yönetmen Görünümü adı verilen, tüm kameralarının ön izlemelerinin gösterildiği ve aralarından anlık seçim yapabildiğiniz bir mod da bulunuyor. Tek Çekim moduna da Ağır Çekim özelliği getirilmiş ve kullanıcı arayüzü yenilenmiş.

Yazılım tarafında ise Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra’nın Android 11 ile yüklü olarak geldiğini görüyoruz. One UI 3 kullanıcı arayüzü de bunun üzerinde geliyor. Daha önceden bildiğimiz Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları yine mevcut. Bununla birlikte geçen yıl S20 ile birlikte tanıtılan Samsung Daily arayüzü yerine Google Asistan veya Samsung Free adı verilen bir başka ana ekran paneli kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER