Teknoloji

Samsung Galaxy S20’nin askerlere özel versiyonu çıktı

samsung galaxy s20 tactical edition

Samsung, Galaxy S20’nin yeni bir versiyonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Galaxy S20 Tactical Edition adını taşıyan yeni model askerler için göreve hazır bir akıllı telefon olarak nitelendiriliyor. Bu telefonun şu anda Türkiye’de satışta olan S20, S20 Plus ve S20 Ultra gibi modellerden daha farklı nitelikler taşıdığını görüyoruz.

Askeri seviyede dayanıklılık özelliklerine ve isme sahip olsa da, aslında Galaxy S20 Tactical Edition özünde normal bir S20 telefonundan farklı değil. Bazı ek yazılımlar ve güvenlik seçeneklerine sahip olan telefon Juggernaut marka kılıfın içinde sunuluyor. Donanım açısından baktığımızda, Tactical Edition‘ın yurt dışında satılan orijinal S20 ile aynı özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. 6.2 inç OLED ekran, Snapdragon 865 işlemci, 12 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 6 GHz altı 5G desteği ve üç arka kamera bu telefonda mevcut.

Samsung‘a göre, Tactical Edition modeli askeri operatörlerin kendilerine has ihtiyaçlarını ek yazılım özellikleri sunarak karşılıyor. Bunların arasında ekranı kapalı tutan, böylelikle gece görüş gözlüğü takarken gözleri korumayı sağlayan gece görüş modu var. Ayrıca telefonun ekran kilidini yatay kullanım modunda olduğunda açan bir özellik de eklenmiş. Bunlara ek olarak “gizlilik modu” olarak adlandırılan, LTE’yi devre dışı bırakan ve tüm radyo frekans yayınını keserek iletişimi tamamen durduran bir özellik de var. Bunu normal telefonlarda bulunan uçak modunun askeri jargona uygun hâle getirilmişi olarak nitelendirebiliriz.

Belki de en ilgi çekici nokta, Samsung’un DeX’i askerlere kullanışlı bir araç olarak sunması. Şirket, PC’ye benzer kullanım modu sayesinde operatörlerin bu cihazı raporları, eğitim veya görev planlarını araçta giderken veya üsse geri dönüşte tamamlayabilecekleri vurgulanıyor.

Ayrıca Samsung, DualDAR adı verilen çift şifreleme sistemi de içeren Knox güvenlik sistemini de kullanıyor. Bu sistem ABD devletinin güvenli veri için gerekli tuttuğu çeşitli güvenlik standartlarını karşılıyor. Ancak bunun da bireysel ve kurumsal müşterilere sunulan güvenlik özelliklerinden çok farklı olmadığı belirtiliyor.

Tahmin edilebileceği üzere, S20 Tactical Edition bireysel müşterilere satılmayacak. 2020’nin üçüncü çeyreğinden itibaren sadece çeşitli BT kanal iş ortakları tarafından sunulacak. Fiyatı veya net çıkış tarihi de belirtilmedi.

İLGİLİ HABERLER