Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosunun ardından kâr beklentisini aşağıya çekti

samsung pil

galaxy note 7Samsung, geçtiğimiz hafta yayınladığı kazanç rehberinde Galaxy Note 7 krizinin mali bilançolarına olumsuz bir etki yapmayacağı öngörüsünde bulunmuştu. Ancak son yaşananların ışığında beklentilerinde revizyona giden şirket, Note 7 krizinin etkilerinin somut biçimde yaşanacağını gözler önüne serdi. Güney Koreli elektronik devi, yılın üçüncü çeyreğindeki operasyon kârı beklentisini yüzde 33 oranında aşağıya indirdi ve 5.2 trilyon wona (14.1 milyar TL) çekti. Toplam gelir beklentisi ise 47 trilyon won (128 milyar TL) oldu.

Operasyon kârı beklentisinin 5.2 trilyon wona indirilmesi, Samsung’un bir yılın sonunda yine kâr azalışıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 7.39 trilyon won kâr açıklamış ve iki yıllık düşün ardından yine kârını artırmıştı. Samsung, şu anda bu rakamın yüzde 30 oranında azalmasını öngörüyor.

Güney Koreli elektronik devi, 2016’nın ikinci çeyreğinde son iki yıllık dönemdeki en yüksek kârına ulaşmıştı. Özellikle Galaxy S7 ve S7 edge satışlarının bu tablonun oluşmasında önemli rol oynadığı belirtilmişti. Samsung yenilenen öngörüye ilişkin detayları henüz paylaşmış değil. Ancak şirketin geçtiğimiz yıldan bu yana kazandığı ivmeyi Galaxy Note 7 sebebiyle kaybettiği söylenebilir.

Galaxy Note 7 üretimi tamamen durdurulmuştu 

Batarya kaynaklı problemler nedeniyle eylül ayının başında Note 7, geri çağırılmış ve satışları durdurulmuştu. Samsung vakit kaybetmeden sorunsuz olduğunu iddia ettiği yeni ürünleri kullanıcılara ulaştırmaya başlamıştı. Ancak söz konusu yeni ürünlerde de benzer sorunların görülmesinin ardından Güney Koreli şirket işi daha fazla zorlamadı. Önce telefonun satışlarını durduran Samsung, daha sonra Galaxy Note 7 üretiminin temelli sonlandırıldığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER