Teknoloji

Galaxy Note 10’da kulaklık jakı olmayacağının en büyük kanıtı

galaxy note 10 3.5mm usb-c kulaklık adaptör

Samsung Galaxy akıllı telefonlarını hâlâ kulaklık jakı barındırdığı için sevenler çok yakında bu yaklaşımlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalabilirler. Çünkü sızan bir fotoğraf, Samsung’un da telefonlarından 3.5mm kulaklık jakını kaldıran üreticiler arasına katılacağını gösteriyor.

Samsung’un yakında çıkacağı iddia edilen 3.5mm – USB-C adaptörünün fotoğrafı szıdı. Bu durum Samsung’un da Apple, Google ve bunlar gibi, amiral gemisi telefonlarından kulaklık jaklarını kaldırmış üreticilerin arasına katılacağının itiraz edilemez

Fotoğraflar diğer üreticilerin çıkardıkları sayesinde alıştığımız şekilde bir adaptörü gösteriyor. Bir ucu 3.5mm girişine, diğer ucu da USB-C girişine uyan bir aksesuar karşımızda duruyor. Görünüşe göre Samsung, daha sağlam görünen ve kabloya doğru sivrilen yapıda bir tasarım tercih etmiş. Bu açıdan Apple veya Huawei gibi, daha ince bir kablo kullanan üreticilerden ayrılıyor.

galaxy note 10 3.5mm usb-c kulaklık adaptör

3.5mm – USB-C adaptörü Galaxy Note 10 ile birlikte gelecek

Samsung’un bu yeni adaptörü Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus modellerinin kutusuna yerleştirmesini bekliyoruz. Bu adaptörün ayrı olarak ne kadara satılacağını bilmiyoruz. Apple’ın 3.5mm – Lightning adaptörü Türkiye’de 70 TL civarında bir fiyata satılıyor. Samsung’un adaptörünün de aynı seviyelerden fiyatlandırılmasını bekleyebiliriz.

3.5mm kulaklık jakının yılmaz savunucularından olan Samsung’un da bu bağlantı biriminden kurtulmaya karar vermesi, kulaklık jakı üzerine yürütülen mücadelenin fiilen sona erdiğini ve adaptörlerin kazandığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER