Teknoloji

Fujifilm X-E2 kompakt sistem kamera daha hızlı otomatik odakla geliyor

Fujifilm en yeni kompakt sistem kamera modeli X-E2’yi duyurdu. X-E1’in selefi olan bu yeni model çeşitli güncellemeleri de beraberinde getiriyor.

fujifilm-xe2-181013

X-E2’de selefinde olduğu gibi 2.36 milyon noktalı elektronik vizör yer alıyor. Fujifilm X100S’te de yer alan yeni 16.3 megapiksel X-Trans CMOS II sensörü barındıran bu model “Lens Modulation Optimiser” teknolojisi sayesinde daha keskin görüntü sunuyor. Güncellenen otomatik odak sistemi eskisine göre daha hızlı çalışırken, arkada yer alan yeni 3 inç, 1.04 milyon noktalı LCD ekran sayesinde çekim işlemleri daha da kolaylaşıyor.

Daha hızlı otomatik odak sistemi yeni EXR Processor II işlemcisi sayesinde gerçeğe dönüşüyor. İşleme hızını iki katına çıkaran ve daha düzgün, daha hızlı ön izleme işlemi için daha yüksek bir tazeleme oranı sunan bu teknoloji aynı zamanda daha hızlı otomatik odaklama yeteneğiyle dikkat çekiyor. Fujifilm otomatik odak sisteminin dünyanın en hızlısı olduğunu iddia ediyor.

X-E2 modeli bunun dışında da yüksek profilli özellikler içeriyor. +/-3EV pozlama telafi halkası, deklanşör halkasında saniyenin 180’de biri hızında flaş eşzamanlaması X-E2’de yer alıyor. Fn2 (function 2) butonunun eklenmesiyle birlikte otomatik odaklama (AF) tuşu d-pad’e kaydırılıyor.

Daha hızlı işlemci sayesinde Full HD video çekim kalitesi daha da artırılıyor. Ayrıca saniyede 7 kare hızında burst modu, art arda sekiz adet RAW fotoğraf dosyasının oluşturulmasına izin veriyor.

X-E2’nin pili ise selefine göre en az gelişim gösterilen alan olarak dikkat çekiyor. Bu makine tek bir şarj ile sadece 350 çekim gerçekleştiriyor.

Yukarıdakilerin dışında X-E2, X-E1’in sunduğu birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Açılır flaş, standart ISO 200-6400 hassasiyeti, ayarları daha seri yapmayı sağlayan hızlı menü serişimi, sağlam ve retro tarzındaki kasa X-E2’de de karşımıza çıkıyor.

Fujifilm X-E2 bu ay itibarıyla ABD’de 500 dolardan piyasaya çıkacak.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER