Teknoloji

Fujifilm X-T30 bayrağı X-T20’den devralıyor

fujifilm x-t30

Fujifilm X-T30 haftalardır devam eden sızıntıların ardından sonunda resmiyet kazandı. Popüler aynasız kamera X-T20’nin devamı olan X-T30, Fujifilm’in üst segment kameralarındaki özellikleri daha küçük, hafif ve uygun fiyatlı seçeneklere yerleştirme geleneğini sürdürüyor. X-T30 da bu doğrultuda X-T3’ten çok sayıda özellik devralıyor.

X-T30’da 26.1 megapiksel arkadan aydınlatmalı X-Trans CMOS 4 APS-C sensör ve X-Processor 4 işlemci bulunuyor. X-20T ise 24.3MP X-Trans CMOS III sensör and X-Processor Pro işlemci taşıyor. X-T30 taşıdığı sensör ve işlemci sayesinde X-20T’de bulunmayan çeşitli özellikleri sunabiliyor. Söz konusu özelliklerden biri olan Sports Finder’da 30 fps’de 1.25x yakınlaştırılmış fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Monokrom ayarı ise siyah-beyaz görüntülere soğuk ve sıcak tonlar eklenebiliyor.

X-T30, video cephesinde de daha gelişmiş özellikler sunuyor. Fotoğraf makinesiyle 4K UHD’nin yanı sıra 4K DCI formatında da çekim yapılabiliyor. X-T3’te bulunan 4K 60p çekim özelliği ise X-T30’da mevcut değil. Yine de, cihazın video kayıt kalitesinin X-T20’ye kıyasla daha iyi olduğu belirtiliyor.

Videoları hem X-T30’un kendi hafızasına hem de SDXC veya SDXC formatındaki bir harici hafıza kartına kaydedilebilecek. Video odaklı Eterna Film Simülasyonu modu da kameranın sunduğu özellikler arasında bulunuyor. X-T3’ün 4K Inter frame gürültü önleme özelliği de gücü biraz daha azaltılmış biçimde X-T30’da kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Fujifilm yeni dijital fotoğraf makinesinde 3.5 mm. kulaklık jakı yerine USB-C girişini tercih etmiş. Böylelikle USB-C konvektörlü kulaklıkları doğrudan X-T30’a bağlamak mümkün oluyor. Bu giriş sayesinde şarj işlemi de gerçekleştiriliyor. X-T20’nin flaş mekanizması da X-T30’da varlığını koruyan unsurlar arasında bulunuyor.

Fujifilm X-T30 ile sunulan yeniliklerden bazıları yazılım güncellemesiyle X-T3’e de eklenecek. Bu özellikler arasında Face Select seçeneği de bulunuyor. Face Select ile karede birden fazla yüz olduğunda bu yüzlerden birini ön plana çıkarmak mümkün hâle geliyor. Göz ve yüz takibi özelliklerinin de X-T20’dekine kıyasla çok daha iyi çalıştığına dikkat çeken Fujifilm, kameranın hızlı hareket eden nesneleri bile çok daha iyi yakalayabildiğinin altını çizdi.

Daha parlak bir elektronik vizör taşıyan Fujifilm X-T30, 3 inç büyüklüğünde dönen, dokunmatik bir LCD ekranla geliyor. Mekanik deklanşörde 8 fps, elektronik deklanşörde ise 20 fps seri çekim yapılabilecek. Siyah ve gümüş renk seçenekleri mart ayında satışa sunulacak olan fotoğraf makinesinin kömür gümüşü versiyonu mayıs ayında raflarda olacak. Kameranın sadece kasadan oluşan versiyonu ABD’de 899 dolar karşılığında satılacak. Lensli versiyonları isteyenlerin ise 1199 veya 1299 dolar ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER