Teknoloji

Fujifilm X-T200 aynasız kamera yeni lens seçenekleriyle birlikte tanıtıldı

fujifilm x-t200 webcam

Bu yılın akıllı telefonları da doğal olarak fotoğrafçılığa odaklanacak, bazılarının arkasında kamera sayısının daha da arttığını bile görebiliriz. Bu durum kamera üreticilerini sadece üst segmentte değil, giriş segmentindeki ürünlerde de daha iyisini yapmaya zorluyor. Fujifilm X-T200, şirketin ikinci kategorideki rekabete yönelik bir cevabı niteliğini taşıyor. Bu hafif aynasız kamera, birçok modern akıllı telefonda gördüğümüz özellikleri ve yetenekleri bünyesinde barındırıyor.

24.2 megapiksel CMOS sensör ve ona eşlik eden işlemcisiyle X-T200, saniyede 30 kare hızında 4K UHD veya saniyede 120 kare hızında Full HD video çekimi yapabiliyor. Kamera kırpılmamış 6K video çekiyor veya daha iyi görüntü kalitesi için 4K’ya indirgeme işlemi uyguluyor. Digital Gimbal Function adı verilen bir özellik elektronik dengeleme uygulayarak kamera titremesinin yan etkilerini en aza indiriyor.

fujifilm x-t200

Yetenekli bir aynasız kameradan daha fazlasını sunma hedefindeki Fujifilm X-T200, birçok geleneksel özelliği de bünyesinde barındırıyor. Bunların arasında 3.5 inç, çok açılı LCD dokunmatik ekran da var. Böylelikle kamerayı bir akıllı telefon kadar rahatça kontrol edebilirsiniz. Makinenin gümüş, koyu gümüş ve şampanya gibi renkleri de bulunuyor. Şubat ayında satışa çıkacak kameranın sadece gövdesi yurt dışında 699.95 dolara satılacak.

fujinon gf45

Fujifilm yeni Fujinon GF45-100mmF4 R LM OIS WR ile birlikte aynasızın ötesine geçiyor. GFX Large formatı için tasarlanmış bu değiştirilebilir lens beş kademeli görüntü sabitleme, 2.2 kat yakınlaştırma gibi birtakım özellikleri inanılmaz derecede kompakt ve hafif bir gövdede sunuyor. 2299.95 dolarlık fiyatı ise fiyat tarafında hiç de hafif olmadığını gösteriyor.

Kamera üreticisi GFX Aynasız Kamera Sistemi için geliştirmekte olduğu iki yeni lensle ilgili de bilgiler paylaştı. FUJINON GF30mmF3.5 R WR, 35mm formatında 24mm odak uzaklığı sunarken, FUJININ GF80mmF1.7R WR ise şirketin en geniş diyafram açıklığını sunuyor, 63mm odak uzaklığı değerini barındırıyor. Bu iki değiştirilebilir lensin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER