Teknoloji

Fujifilm Türkiye pazarına daha fazla ağırlık verecek

Türkiye’de uzun yıllardır Filmat Dış Ticaret A.Ş. distribütörlüğünde çalışan Fujifilm, Filmat’ın tüm hisselerini 1 Haziran 2012 tarihi ile satın alarak Türkiye’de Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. adı ile faaliyet göstermeye başladı. Türkiye pazarına girişini düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuran Fujifilm; temel faaliyet alanlarını olarak ise yine dijital kamera, fotoğraf baskı ürünleri, medikal ve grafik sistemleri olarak açıkladı.

Toplantıya Fujifilm adına Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Türkiye Başkanı Jun Higuchi, Kurumsal Planlama Genel Müdürü Shinichiro Takeuchi ile Grafik ve Medikal Sistemler Genel Müdürü Cengiz Metin katıldı. Cengiz Metin tarafından gerçekleştirilen sunumda Fujifilm’in küresel geçmişi ve vizyonuna ilişkin bilgi verilirken, şirketin mevcut mali durumu da katılımcılar ile paylaşıldı.

Fujifilm Türkiye Başkanı Jun Higuchi, Türkiye pazarına tamamen kendi kaynaklarıyla girmelerinin sebebi olarak ise Türkiye pazarının sahip olduğu mevcut ve potansiyel hacmi gösterdi. Türkiye’deki hedeflerine dair bilgi de veren Fujifilm yöneticileri, halihazırda 51 milyon avro olan kârı 2014 itibariyle 100 milyona taşımak istediklerini vurguladılar. Şirket, 2014’e kadar %100’lük bir büyümeyi de hedefliyor. Bundan böyle Türk iş ortaklarına ve tüketicilerine çok daha yakın olacaklarını ifade eden Jun Higuchi, Türkiye’de kurulan şirketin komşu ülkeler için de bir merkez görevi görmesi konusundaki araştırmalarına devam ettiklerini söyledi.

İLGİLİ HABERLER