Teknoloji

Titreşimli yastık Fufuly sarılan kişinin stresini azaltıyor

fufuly

ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen CES 2023, geçmişte olduğu gibi bu yıl da sıra dışı ürünlere sahne oluyor. Bu yeni ürünlerden birisi de Fufuly adını taşıyan ve sarılanın kaygılarını azaltan bir yastık oldu. Yukai Engineering isimli şirket tarafından hazırlanan yastık, ritmik nabız hareketleriyle sarılana daha etkili biçimde temas ediyor.

Kullanıcılar Fufuly’ye sarıldığında yastık vücut hareketlerini yansıtacak ve titreşimlerle göbeğe doğru temas ederek daha yavaş ve derin nefes alınmasını sağlayacak. Yastığı deneyimleyenler, çıkan mekanik sesin kedi mırıltısına benzediğini de belirtiyor.

Yukai Engineering bu projede Fufuly ile birlikte çalıştı. Şirketin CEO’su Shunsuke Aoki, bu yastığa 5 dakika boyunca sarılmanın kullanıcıların stres seviyesini azalttığını ve uyarılmış hâle getirdiğini belirtti.

Fufuly 2023’te piyasaya çıkacak

Yastıkta üç mod bulunuyor. Bu modlardan biri standart, biri de “derin” adını taşıyor. Bu modların nasıl bir şekilde çalıştığı isimlerinden anlaşılıyor. Üçüncü modun temelinde ise ortak rahatlama teknikleri bulunuyor.

Fufuly 2023’te Japonya’da kitle fonlama yoluyla satışa sunulacak. Bu rahatlatıcı yastık küresel pazarda da kullanıcılarla buluşacak. Fiyat konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER