Teknoloji

Fuchsia OS Android uygulamalarını da çalıştırabilecek

google fuchsia os

Google‘ın Fuchsia OS isimli yeni platformuyla çalışan cihazların gün yüzüne çıkmasına daha uzun bir zaman olabilir. Ancak o gün geldiğinde, platform üzerinde Android uygulamalarını kullanmak da mümkün olacak. 9to5Google‘da yer alan habere göre, Google Android Runtime’ın özel bir versiyonunu geliştiriyor. Bu versiyon sayesinde Fuchsia OS’te de Android uygulamalarını çalıştırmak mümkün olacak.

Android’in açık kaynaklı projesinin internet sayfasında konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, özel Android Runtime versiyonunun spesifik olarak bir cihazı hedeflemeyeceği ve Fuchsia paketleri oluşturacağı belirtildi. Bu da kullanıcıların özel Android Runtime sürümünü Fuchsia ile çalışan tüm cihazlara yükleyebileceği anlamına geliyor.

Fuchsia OS’in bilgisayarlara, telefonlara ve tabletlerde kullanılabilmesi bekleniyor. Platformun zaman içinde Android ve Chrome OS’in de yerini alabileceği konusunda öngörüler de şimdiden mevcut.

Fuchsia OS, Android uygulamalarına erişim yeteneği sayesinde genel dönüşüm zamanı geldiğinde insanları kendisine çekmek konusunda daha az problem yaşayabilir. Android’in geniş ekosistemine erişimin Google’ın yeni yeni filizlenmekte olan platformu için çok iyi bir can suyu olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER