Bilim

FTC Apple Watch’un toplayacağı sağlık verilerinin gizliliğiyle yakından ilgileniyor

apple-watch-4

Apple ile bir araya gelen ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), şirketin önümüzdeki yıl piyasaya süreceği akıllı saati Apple Watch ile toplayacağı sağlık verilerini, veri sahiplerinin izni olmadan kullanmayacağından emin olmak istiyor. Reuters’in haberine göre, Apple ve FTC yetkilileri arasında geçtiğimiz aylarda düzenlenen toplantılarda FTC yetkilileri özellikle Apple Watch’un sağlık verilerini toplama özelliğinin üzerinde durdu. Apple, daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi, Apple Watch ile toplanan sağlık verilerinin üçüncü kişilere satılmayacağının altını çizerken; FTC’den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Reuters, FTC’nin Apple Watch’un sağlık verilerine olan ilgisine rağmen, konuyla ilgili bir soruşturma açmayı düşünmediğini belirtti. FTC’nin bu ilgisinin verilerin güvenli saklanmasına ilişkin merakından kaynaklandığı düşünülüyor. Apple akıllı saatin topladığı verileri ise diğer uygulamalara ait verileri de barındıran HealthKit platformunda saklayacağını daha önceden duyurmuştu. Söz konusu platformda saklanan veriler üçüncü taraf uygulamalar tarafından da görülse de, bu verilerin reklam amacıyla kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Bu noktada üçüncü tarafların bu sözlerinde durup durmadığını takip etmek ise Apple’a düşüyor.

Apple tarafından Reuters’a yapılan açıklamada ise sağlık verilerinin saklanması konusunda dünyanın her yerinde yasal düzenleyicilerle görüşmeler yapıldığı belirtildi. Düzenleyicilerden gördükleri desteğin kendilerini mutlu ettiğini belirten Apple sözcüsü, HealthKit’in tasarımında gizliliğin ön planda tutulduğunu vurgulamayı ihmal etmedi. FTC’nin sağlık verilerine ilişkin kaygılarının sadece Apple ile ilgili olmadığı ve sektörün genelini kapsadığı da gelen bilgiler arasında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER