Teknoloji

Fossil Q Founder Android Wear akıllı saat piyasaya sürüldü

Fossil Q Founder

Saat tasarlama konusunda önde gelen şirketlerden biri olan Fossil, akşam yemeğine çıkarken takılabilecek şıklıkta bir Android Wear akıllı saatin altına imza attı. Fossil Q Founder, yurt dışında Google Play üzerinden satışa çıkarken; saatin deri kayışlı modeli için 275 dolar, paslanmaz çelik kayışlı modeli içinse 295 dolar ödemek gerekiyor.

Pek çok akıllı saatte Qualcomm işlemciler tercih edilse de, Fossil Q Founder Intel Atom işlemciyle birlikte geliyor. 1 GB RAM, 4 GB dahili hafıza, 24 saatlik pil ömrü ve 360 x 326 piksel çözünürlüğünde 1.5 inç ekran akıllı saatin diğer özellikleri arasında bulunuyor. Q Founder; ortam ışık sensörü, ivmeölçer ve jiroskop da barındırıyor.

Fossil Q Founder

Orijinal Motorola Moto 360’tan aşina olunan bir probleme Q Founder’da da rastlanıyor. Yuvarlak ekranın alt kısmında kalan boş alan, kullanıcıların gözünü fazlasıyla tırmalayacak cinsten bir defo olarak tanımlanabilir. Buna ek olarak, kalp atış hızı sensörünün eksikliği de, fitness meraklılarının cihaza daha mesafeli yaklaşmasına neden olacaktır.

Fossil Q Founder teknoloji ve şıklığı buluşturuyor

Adidas, Burberry ve Armani gibi şirketler için saat tasarımı yapan Fossil, Q Founder ile şıklığını bozmayacak bir akıllı saat arayan kitleyi tavlamayı hedefliyor. Şirket, Q Grant adını verdiği ve Android Wear barındırmayan bir diğer akıllı saatle de kullanıcılara takip ve bildirim iletme özelliklerini sunuyor.

İLGİLİ HABERLER