EğlenceManşetler

Forza Motorsport’un PC için gereksinimleri açıklandı: 10 Ekim’de hem PC hem Xbox’ta

forza motorsport

Microsoft, 10 Ekim’de yayınlanacak olan Forza Motorsport‘u oynamak için gereken minimum PC özelliklerini paylaştı. Xbox Series X / S konsollarına ek olarak bir dizi PC üzerinde oynanabilir gibi görünse de, oyunu ultra ayarlarda oynamak istiyorsanız yüksek özelliklere sahip olmanız gerekecek.

Forza Motorsport, ultra geniş çözünürlükler de desteklediği gibi, 4K “ve ötesine” kadar yerel çözünürlüklerde çalışabilir. Oyun, Nvidia’nın DLSS 2 ve AMD’nin FSR 2.2 ölçeklendirme teknolojilerinden yararlanmanıza olanak tanır. Ancak DLSS 3 (veya şimdi DLSS 3.5) desteği arıyorsanız, konuyla ilgili blog yazısında “PC’de Forza Motorsport’u lansmandan sonra optimize etmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.” deniyor. Ayrıca, takılmayı azaltması gereken gölge önceden derleme ve önbellekleme sunar ve oyunların daha hızlı yüklenmesine yardımcı olmak için tasarlanmış DirectStorage kullanır.

forza motorsport

Forza Motorsport, Logitech, Thrustmaster ve Fanatec gibi çeşitli yarış direksiyonları ile uyumludur. Oyunu çalıştırmak için en az Intel Core i5-8400 veya Ryzen 5 1600 işlemci, GTX 1060 veya RX 5500 XT ekran kartı ve 4GB RAM’e ihtiyacınız olacak. Önerilen özellikler, en azından Intel Core i5-11600K veya Ryzen 5 5600X işlemci, RTX 2080 Ti veya RX 6800 XT ekran kartı ve 8GB RAM gerektirmektedir. Ancak Forza Motorsport’u en yüksek ayarlarda deneyimlemek istiyorsanız, bazı yüksek uç bileşenlere ihtiyaç duyacaksınız. Bu, en az Intel Core i7-11700K veya Ryzen 7 5800X işlemci, RTX 4080 veya RX 7900 XT ekran kartı ve 16GB RAM’i içerir. Microsoft ayrıca, hangi ayarı kullanırsanız kullanın, en az 130GB boş depolama alanına sahip bir katı hal sürücüsüne sahip olmanızı önermektedir.

forza motorsport

Oyun, yalnız başına oynarken kilitsiz kare hızlarını desteklerken, Microsoft, farklı türde PC’lerde ve Xbox’ta kullanıcılarla yarışırken kare hızlarını kilitleyeceğini belirtiyor. Oyun ayrıca, kör ve düşük görme yeteneği olan kullanıcıların yarış pistlerinde yol almasına yardımcı olan kör sürüş asistanı dahil olmak üzere yeni erişilebilirlik özelliklerine de sahip.

Microsoft, Nürburgring GP pistinin lansmanla birlikte kullanılabilir olacağını, yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki Nordschleife’nin ise bahar 2024’te geleceğini söylüyor. Forza Motorsport, 10 Ekim’de hem PC hem de Xbox X / S konsollarında piyasaya sürülüyor ve Game Pass üzerinden konsol, PC ve Cloud Gaming için ilk günden itibaren kullanılabilir durumda. Steam ve Microsoft Store üzerinden ön sipariş verebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER