EğlenceTeknoloji

Fortnite PS4 ve Xbox One sahiplerini çarpıştıracak

fortnite ps4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 4 ve Xbox One sahiplerinin aynı oyunda buluşarak düşmanlara karşı mücadele etmesi, uzun yıllar boyunca bir rüya olmaktan öteye gidemememişti. Özellikle Sony ve Microsoft‘un tutumları, bu durumda etkili olmuştu. Ancak Fortnite gibi oyunların popüler hâle gelmesiyle birlikte bu yaklaşım da değişmişe benziyor. Epic Games imzalı oyunda farklı cihazlara sahip oyuncular, bir arada aynı amaç için savaşabiliyor. Fortnite PS4 ve Xbox One sahiplerini Battle Royale modunda birbirleriyle karşılaştırıp savaştırarak bu deneyimi başka bir noktaya taşımaya hazırlanıyor.

Fortnite’ın 8.10 güncellemesiyle birlikte, PS4 ve Xbox One oyuncularını eşleştirmeyi sağlayan platformlar arası oyuncular eşleştirme özelliği kullanıcılarla buluşmaya başladı. Bu özellik, mobil cihazlar ve Nintendo Switch arasında eşleştirme yapmayı da mümkün kılıyor. Özelliğin kullanımı isteğe bağlı tutulurken, katılmayan kullanıcılar Kreatif Mod ve Oyun Alanları ile sınırlı kalacak. Epic’ten yapılan açıklamaya göre, güncelleme optimizasyon potansiyelinin önündeki kısıtlamaları da kaldıracak.

Daha fazla kişiyi bir araya getirerek oyuncu havuzlarını daha iyi dengelemeyi planlayan Epic Games, bu sayede daha fazla oyun modunu çalıştırma imkanına kavuşacak.

Güncellemeyle birlikte Fortnite oyuncularına yeni oyun içi unsurlar ve özellikler de sunuluyor. Bu araçlar arasında Vantuzlu Top öne çıkıyor. Tek koltuklu bu taşıyıcı, hem oyuncuların harita içindeki hareketlerini ve ulaşımlarını kolaylaştıracak hem de koruma sağlayacak. Güncellemenin ardından otomatlardan da ücretsiz olarak yararlanılabilecek. Ancak bu otomatlar, tek bir nesnenin alınmasının ardından kaybolacak.

Fortnite PS4 ve Xbox One oyuncu havuzlarını birleştirerek, oyun içi rekabeti artırma konusunda önemli bir adım atıyor. Ancak havuzları birleştirme yaklaşımı çerçevesinde mobil oyuncuları ve Switch sahiplerini aynı yere koyma kararının özellikle mobil cihaz sahiplerini rahatsız etmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER