Eğlence

Fortnite 6. sezon macerasında oyuncuları doğaüstü olaylar bekliyor

fortnite 6. sezon

Fortnite 6. sezon macerasını bugün itibarıyla oyuncuların erişimine açtı. Toplam oyuncu sayısı 125 milyonu aşan oyunun yeni sezonunda oyuncuları mekânlardan eşyalara, özel kıyafetlerden evcil hayvanlara kadar uzanan pek çok sürpriz karşılıyor.

Fortnite‘ın yeni sezonunda oyuncuları yine ilginç olaylar bekliyor. Bir önceki sezonun başlangıcında fırlatılan roket ve haritanın farklı bölgelerine açılan yarıkların ardından ortaya çıkan mor renkli küp, çok sayıda komplo teorisini beraberinde getirmişti. Sonunda Ganimet Gölü‘ne düşen mavi renkli küp, tüm gölü mora boyamış ve dev bir tramplene dönüştürmüştü. Bu mor küp, altıncı sezon ile birlikte haritanın bir kısmını da yanına alarak gökyüzüne çıkıyor. Böylelikle oyunun yeni sezonundaki mekanlardan biri olan Uçan Ada ortaya çıkıyor.

Fortnite 6. sezon ile birlikte sunulan yeni mekanlardan bir diğeri de Perili Şato adını taşıyor. Perili Şato, Epic Games tarafından “vampir öykülerinden fırlamış gibi” şeklinde tanımlanıyor. Mısır Tarlaları ve Bozulmuş Bölgeler de oyuna eklenen yeni konumlar arasında bulunuyor.

Yeni sezon ile birlikte sunulan doğaüstü unsurlardan birisi de “Gölge Taşı” olarak anılan tek kullanımlık eşyalar. Genellikle haritaların bozulmuş bölümlerinde bulunan bu taşlar, oyuncuların kısa süreliğine “Gölge Formu”na bulunmasına sağlıyor. Gölge Formu?nda oyuncular hareket etmedikleri sürece görünmez oluyorlar fakat hareket ettiklerinde normalden daha fazla dikkat çekip arkalarında iz bırakıyorlar. Bu formdayken kullanılabilen Boyut Değiştirme yeteneği sayesinde oyuncular baktıkları yöne doğru hızlıca ilerlerken nesnelerin içinden geçme becerisini de kazanıyorlar. Gölge Formu’na geçildiğinde silah kullanmak mümkün olmuyor.

Fortnite 6. sezon ile birlikte oyunculara evcil hayvanlar edinme imkanı da sunuluyor. Savaş Bileti’nin seviyesini yükselten oyuncular, Şanslı, Şirinboynuz ve Rengo gibi isimlere sahip evcil hayvanlar edinmek mümkün oluyor. Daima sahipleriyle dolaşan evcil hayvanlar, oyuncuları tehlikelerden haberdar ediyor.

Fortnite’ın yeni sezonunda da oyuncuların çeşitli görevler yaparak atlayabilecekleri 100 seviye ve her seviyede kazanabilecekleri pek çok ödül bulunuyor. Süreci hızlandırıp ödüllerin tümünü açmak içinse oyun içinden 950 V-Papel karşılığında 6. sezon Savaş Bileti satın alınabiliyor. Savaş Bileti alanlar, Belalı Kovboy ve DJ Lama kıyafetlerine anında sahip olabiliyor.

Fortnite 6. sezon ile performans, oynanış, silahlar ve eşyalar gibi farklı başlıklar altında pek çok iyileştirme ve değişikliği de oyunculara sunuyor.

İLGİLİ HABERLER