EğlenceTeknoloji

Fortnite 10. sezon için heyecanı artırmaya devam ediyor

fortnite 10. sezon

Hafta sonu gerçekleşen Fortnite Dünya Kupası finalini izleyenler, bir bonusla da karşılaştı. Epic Games, oyunun 10. sezonuna dair ilk somut ipucunu verdi. Fortnite 10. sezon macerasında nelerin yaşanacağı hâlâ detaylı olarak bilinmiyor. Ancak paylaşılan görsel, dördüncü sezonda yok edilen Derbeder Depolar’ın geri dönebileceğini gösteriyor.

Epic Games, yeni sezona dair ilk resmi paylaşımını ABD’nin New York şehrinde gerçekleştirilen Fortnite Dünya Kupası finalinde yaptı. En iyi 100 Fortnite oyuncusunun 3 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele ettiği turnuvayı teklerde Amerikalı Kyle “Bugha” Giersdorf kazandı. Çiftler dalında ise kazanan Emil “Nyhrox” Bergquist Pedersen ve David “aqua” Wang oldu. İkili, 3 milyon dolarlık ödülü aralarında paylaştı.

Üç gün boyunca süren finallerde toplamda 30 milyon dolar değerinde para ödülü dağıtıldı. Daha önce Fortnite’ta konser veren Marshmello, etkinlikte küçük bir canlı performans sergiledi. Marshmello’nun Fortnite’ta verdiği konseri 10 milyon oyuncu izlemiş ve bu konser oyunun en büyük etkinliği olarak tarihe geçmişti.

Epic, oyunun yeni sezonu için de rekabetin başka bir formatta devam edeceğini açıkladı. Söz konusu format, “Fortnite Championship Series” adını taşıyor. Bu formatın nasıl bir yapıda işleyeceği henüz bilinmese de, Epic alınacak her sonucun önemli olacağının altını çizdi.

Fortnite 10. sezon ne zaman başlayacak?

Fortnite 10. sezon için heyecanı artırmaya bir süre önce başlamıştı. Temmuz ayının ortasında adaya pembe bir robot yerleştiren Epic Games, geri sayım yapan bir sayacı da oyuncuların karşısına çıkarmıştı. Geri sayım sona erdiğinde oyuncular, robotun devasa bir yaratığı hakladığı bir savaşı izlemişti. Yaratığın iskeleti, artık adada bir yerde yatıyor.

Oyunun dokuzuncu sezonu için de heyecan benzer bir yaklaşımla artırılmıştı. 9 Mayıs’ta başlayan dokuzuncu sezonda füturistik bir tema uygulayan Epic Games, adanın şehir bölgesini bilimkurgu filmlerini hatırlatan bir metropole dönüştürmüştü. Fortnite, 10. sezon macerasını 1 Ağustos’ta başlatacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER