Ulaşım

Ford Mustang Mach-E hakkındaki detaylar resmi duyuru öncesi ortaya çıktı

ford mustang mach-e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ford, Mustang Mach-E adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini kısa süre içinde resmen gözler önüne çıkaracak. Ancak otomobile dair detayları görmek için artık beklemek gerekmiyor. MachEForum.com sitesinde bir kullanıcı, Ford’un elektrikli otomobili için hazırladığı ve gizlediği internet sitesinin izlerine ulaştı. Söz konusu internet sitesinden alınan ekran görüntüleri sayesinde Mach-E’nin fotoğraflarını ve teknik özelliklerini bulmak mümkün oluyor.

Mustang Mach-E’nin test sürüşleri sırasında çekilmiş kamuflajlı fotoğrafları daha önce ortaya çıkmıştı. Bu fotoğraflar, Mach-E’nin özellikle ön ve arka farlarındaki Mustang etkisini daha net şekilde gösteriyor. Ön ve arka farlar dışında Mustang etkisini hissetmek, en azından ilk fotoğraflara bakıldığında, pek mümkün olmuyor.

Sitede Mach-E’nin çıkış tarihi konusunda da dikkat çekici bilgiler yer alıyor. Otomobilin 2020’nin sonları itibarıyla yollara çıkması bekleniyor. GT versiyonun piyasaya çıkışı içinse 2021’e kadar sabretmek gerekiyor.

Otomobilin baz Select modelinin ABD’de 43 bin dolar karşılığında satılması bekleniyor. Bu modeli Premium ve California Route 1 paketlerinin izleyeceği görülüyor. Sınırlı sayıda üretilecek First Edition versiyonu içinse 59 bin 900 dolar ödemenin gerekeceği belirtiliyor. GT versiyonunu isteyenlerin ise 60 bin doları gözden çıkarması gerekiyor.

Ford Mustang Mach-E’nin genişletilmiş batarya ile yaklaşık 483 kilometre mesafe katedebileceği belirtiliyor. GT versiyonda ise performans iyileştirmeleri ve 20 inçlik jantların tercih edilmesi sebebiyle menzilin 378 kilometreye ineceği söyleniyor. Otomobilin baz modelinin arkadan çekişli versiyonunun menzilinin ise 370 kilometre olacağı belirtiliyor.

Ford Mustang Mach-E tanıtım etkinliği ne zaman?

Ford Mustang Mach-E’nin en hızlı versiyonlarının 3 ila 4 saniye arasında bir süre içinde 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabileceği belirtiliyor. 10 dakikalık bir şarj işleminin ise 75 kilometrelik bir mesafe katetme imkanı sağlayacağı ifade ediliyor.

Ford Mustang Mach-E hakkındaki detayları resmi olarak duymak için 17 Kasım Pazar’ı 18 Kasım Pazartesi’ye bağlayan gece Türkiye saatiyle 05:30’da başlayacak tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER