Eğlence

Forbes en çok kazanan YouTube yıldızlarını sıraladı

pewdiepie youtube

pewdiepie-youtube-070715

Forbes, 1 Haziran 2015 itibarıyla sona eren bir yıllık dönemde en yüksek geliri elde eden YouTube yıldızlarını sıraladı. Listenin zirvesinde ise pek çok kişinin beklediği gibi Pewdiepie yer alıyor. Pewdiepie, video oyunları oynadığı ve yorumladığı YouTube kanalı sayesinde 12 milyon dolar gelir elde etti. Yine oyun videoları üstüne yoğunlaşan KSI da YouTube sayesinde kasasına 4.5 milyon dolar koydu.

YouTube sayesinde sadece video oyun oynayanların kesesi dolmadı. YouTube yıldızı komedyenlerin de oldukça iyi para kazandığı görülüyor. Komedi ikilileri Smosh ve Fine Brothers, bir yılda YouTube üzerinden 8.5 milyon dolar kazandı.

Keman çalarken dans etmesiyle kendisini görenleri büyüleyen Lindsey Stirling, 6 milyon dolar kazanarak sıra dışı yeteneğinin karşılığını aldı. Makyaj videolarıyla ünlenen Michelle Phan ise yılı 3 milyon dolar gelirle kapattı.

Forbes, listenin hazırlanması sırasında Nielsen raporlarından IMDB’ye kadar pek çok kaynaktan faydalanırken, paylaşılan rakamlarda vergi, menajerlik ücreti ve diğer kesintilerin yapılmadığının altı çiziliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER