Teknoloji

Versa satışları Fitbit’in yüzünü güldürdü

fitbit os wear

fitbit versaFitbit Versa akıllı saatin satışlarının iyi olduğu haziran ayının başlarında paylaşılan verilerle görülmüştü. Ancak Fitbit’in yayınladığı son finans raporu, Versa’nın şirketi içinde bulunduğu finansal sıkıntılardan kurtarabilecek kadar iyi sattığını gösteriyor.

2018’in geri kalanı için pozitif bir tablo çizen Fitbit, üçüncü çeyreği kâr veya zarar etmeden tamamlamayı öngörüyor. Şirket yılın son çeyreğinde ise artıya geçmeyi hedefliyor. Bu dönüşümde Versa’nın etkisi konusunda kesin rakamlar paylaşmayan Fitbit, yeni ve uygun fiyatlı akıllı saatinin mali tablolarındaki önemini vurgulamaktan ise kaçınmıyor.

Öncelikli olarak, akıllı saatlerin artık Fitbit’in ana gelir kaynağı hâline geldiği görülüyor. Yılın ilk çeyreğinde akıllı saatlerin şirket gelirlerindeki payı yüzde 30 iken, ikinci çeyrekle birlikte bu payın yüzde 55 seviyesine çıkması dikkat çekiyor. İkinci çeyrekte satılan Fitbit Versa sayısı konusunda kesin bir rakam paylaşılmasa da, üretimin talebi karşılamaya yetmediğinin belirtilmesi satışların şirketin yüzünü güldürdüğünü gösteriyor. Kuzey Amerika’da Fossil, Garmin ve Samsung’un akıllı saatlerinden daha fazla satan Versa ile Fitbit geç girdiği akıllı saat pazarında başarı yakalamış gibi görünüyor.

Fitbit Versa satışları yüz güldürse de, şirket için her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek pek kolay değil. Geride kalan çeyreği 54.2 milyon dolar zararla tamamlayan Fitbit’in geliri de 299.3 milyon dolara geriledi. Sonbaharda tanıtılacak yeni Apple Watch modelinin ardından Versa’nın bu ivmeyi koruyup koruyamayacağı da ayrıca merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER