Teknoloji

Fitbit Pebble akıllı saatler için sunduğu desteği haziranda sonlandıracak

fitbit pebbleFitbit Pebble akıllı saatler için sunduğu desteği önümüzdeki haziran ayına kadar sürdüreceğini açıkladı. Şirket, bu açıklamayla Pebble saatlere yönelik desteğinin haziran ayında sona ereceğini de farklı bir şekilde duyurmuş oldu.

Pebble için bu sefer yolun sonu tamamen gelmiş gibi görünüyor. Pebble, önümüzdeki dönemde Kickstarter projelerinin başarılı kazanabildiği ve girişimlerin bile giyilebilir ürün pazarında söz sahibi olabildiği bir dönemi yansıtacak “daha az akıllı” bir saat olarak yaşamına devam edecek.

Desteğin kesilmesiyle birlikte Pebble’ın pek çok özelliği de tarihe karışacak. Pebble’ın uygulama mağazası, forumu, bulut geliştirme aracı, ses tanıma özellikleri, SMS ve e-posta yanıtları, Pebble’ın dikkat çekici imkanları arasında bulunuyordu.

Ancak bazı unsurlar işlemeye devam edecek. Pebble’ın iOS ve Android uygulamaları şimdilik çalışmayı sürdürecek. Ancak bu desteğin de gelecekte yayınlanacak iOS ve Android güncellemeleriyle kesilebileceğini unutmamak gerekiyor. Akıllı saatin çekirdek özelliklerinden biri olan bildirim desteği de iOS ve Android uygulamaları çalıştıkça varlığını sürdürecek.

Dijital sağlık şirketi Fitbit, Pebble’ı 2016’nın sonunda satın almıştı. Fitbit o dönemde Pebble kullanıcılarına ve uygulama geliştiricilerine ekosistem desteği sunmaya bir süre daha devam edeceğini belirtmişti.

Fitbit Pebble sahiplerine yeni ürünlerini avantajlarla sunuyor

Fitbit Pebble sahiplerine yeni ürünlerini çeşitli avantajlarla sunuyor. Pebble kullanıcılarına Fitbit ekosistemini keşfetme çağrısında bulunan şirket, Ionic akıllı saatini Pebble sahiplerine 50 dolar indirimle sunuyor.

İLGİLİ HABERLER