Teknoloji

Fitbit hakkında sürpriz iddia

fitbit wear os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fitbit, geleceğinde söz sahibi olma hakkından feragat etmeyi değerlendiriyor. Reuters’in haberine göre, giyilebilir ürün üreticisi olası bir satış için yatırım bankası Qatalyst Partners ile görüşüyor.

Qatalyst’in birkaç haftadır Fitbit’e olası bir satış seçeneğini değerlendirmesi konusunda baskı yaptığı söyleniyor. Alphabet’in ve bazı özel sermaye fonlarının Fitbit’i satın almaya ilgi duyabileceği iddia ediliyor. Ortada henüz kesin bir satış kararı bulunmasa da, satış seçeneğinin masada olması bile dikkate değer bir durum olarak nitelenebilir.

Konuyla ilgili olarak şimdilik Fitbit’ten de, Alphabet’ten de bir açıklama gelmiş değil.

Satış Fitbit için mantıklı bir seçenek gibi görünüyor

Fitbit’in olası bir satış seçeneğini gündeme alması için ortada mantıklı sebeplerin olduğu söylenebilir. Akıllı saatlere ve servislere geçiş döneminde işler bir süre iyi gitse de, şirket hâlâ kâr etme konusunda sıkıntılar yaşıyor. Versa Lite gibi yanlış adımlar da Fitbit’in dertlerini biraz daha kuvvetlendirmişti.

Fitbit’in yola tek başına devam etmesi durumunda, Versa Lite gibi sorunlu ürünlerle daha sık karşılaşma ihtimali artabilir. Ancak olası bir satış, Fitbit’e Apple, Samsung ve Huawei gibi çok büyük kaynaklara sahip rakiplerine karşı daha iyi direnme gücü sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER