Teknoloji

Fitbit Ionic 2 için ilk işaret geldi

fitbit ionic 2

Fitbit kısa süre önce yeni giyilebilir ürünlerini tanıtmıştı. Versa Lite, Inspire, Inspire HR ve Ace 2’den oluşan kadroda şirketin ilk akıllı saati Ionic’in halefinin bulunmaması dikkat çekmişti. Fitbit Ionic 2 hakkında oluşan şüpheleri gideren isim ise şirketin CEO’su James Park oldu.

Fitbit’in ilk akıllı saati Ionic, 2017’de tanıtılmış ve karışık yorumlar almıştı. Fiyat etiketinde yüksek bir meblağ yazan saatin hantal görüntüsüne rağmen, iyi bir kullanım deneyimi sunduğu belirtilmişti. Ionic markasının akıbeti konusunda akıllarda bazı soru işaretleri oluşsa da, James Park bir noktada Ionic 2’nin piyasaya çıkacağını doğruladı.

Wareable sitesine konuşan Fitbit CEO’su, Ionic’in bir noktada yenileneceğini belirtti. Park, akıllı saatin ürün yol haritalarında en üst segmentte konumlandığının da altını çizdi. Park, Ionic’i yenileme konusunda acele etmemelerindeki önemli faktörlerden birisinin de GPS olduğunu ifade etti. GPS’in Ionic’in sunduğu deneyimde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Park, GPS’in şu an için ana akım bir özellik olmadığını sözlerine ekledi.

Fitbit şu sıralarda öncelikli olarak daha fazla kişiyi giyilebilir ürün pazarına çekmeye çalışıyor. Bunun için de öncelik giriş seviyesinde konumlanan ürünlere verilmiş durumda. Bu da Ionic’in şimdilik hedefe uygun bir cihaz olmadığı anlamına geliyor.

Fitbit Ionic 2 ne zaman çıkacak?

Fitbit Ionic 2 bu yılın sonlarında resmiyet kazanabilir. Orijinal Ionic, 2017’nin ekim ayında satışa sunulmuştu. Bu da Ionic 2’nin sonbaharda tanıtılabileceği anlamına geliyor. Ancak Park’ın sözleri, yeni Ionic’in çıkışının 2020’ye sarkma ihtimalinin de hiç düşük olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER