Teknoloji

Firefox yeni tasarım ile yepyeni sekme düzeni ve menüler sunuyor

firefox 89 yeni tasarım

Mozilla, salı günü Firefox için yeni tasarımı içeren güncellemesini yayınladı. Firefox 89 sürümüne güncelledikten sonra, ilk açılışta hemen fark edebileceğiniz değişikliklerden biri, sekmeler için getirilen yepyeni bir görünüm oluyor.

Firefox sekmeleri artık eskisinden daha büyük ve odaklanılan sekme, tarayıcının üst kısmına yakın bir yerde araç çubuğunun üzerinde duruyor. Buna karşılık, Chrome veya Safari’de odaktaki sekme, doğrudan araç çubuğuna tutturulmuş gibi görünüyor.

Yeni sekme çubuğu görünümünü aşağıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz:

firefox 89 yeni tasarım

Eski ve yeni Firefox tasarımı arasındaki farkı görmek için de aşağıdaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz. Soldaki yeni tasarımı gösteriyor. Sekmelerin boyutunun daha da büyüdüğü açık şekilde görülüyor:

firefox 89 yeni tasarım

Mozilla, bu yeni bağımsız tasarımın insanları sekmeleri rahatlıkla hareket ettirmeye teşvik etmek için yapıldığını söylüyor. Mozilla yeniliklerle ilgili blog yazısında, “Sizi, sekmeleri akışınıza uyacak şekilde yeni bir pencerede taşımaya, yeniden düzenlemeye ve dışarı çekmeye davet etmek için sekmeyi tarayıcıdan ayırdık ve daha kolay bulunabilmeleri için organize ettik.” diyor.

Yeni Firefox tasarımında başka değişiklikler de var. Mozilla, yukarıdaki resimlerde görebileceğiniz gibi, araç çubuğunu biraz daha sade hâle getirmek için temizledi. Bu, güzel bir gelişme olmakla birlikte, yeni tasarımda sekmeler ve araç çubuğu ekranda daha fazla yer kaplıyor.

Yeni tasarımla birlikte menüler de biraz daha düzenli hâle getirdi. Bunun örneğini de aşağıda görebilirsiniz:

firefox 89 yeni tasarım

İLGİLİ HABERLER