EğlenceManşetler

Final Fantasy XVI’nın yeni DLC’si “The Rising Tide” duyuruldu

final fantasy xvi

Square Enix, Final Fantasy serisinin son oyunu Final Fantasy XVI için “The Rising Tide” adını taşıyan ve 18 Nisan’da çıkacak olan yeni ücretli genişleme paketinin tanıtımını yaptı. PlayStation 5 için sunulan bu güncelleme, tek seferlik satın alınabilir bir eklenti paketi olarak veya 24,99 dolarlık Final Fantasy XVI PlayStation Store Extension Pass‘i içinde sunulacak. Bu seçenek henüz Türkiye mağazasında görünmüyor. Leviathan ikonunun oyuna eklenmesiyle birlikte, yeni bir oyun modunun yanı sıra yeni silahlar ve yetenekler de oyunculara sunuluyor.

PlayStation’ın blog gönderisine göre, Clive yeni bir savaşta Leviathan ile mücadele edecek. Ayrıca Leviathan Eikonic yeteneklerini kazanacak; bu yetenekler arasında düşmanları uzak mesafelerden hassas vuruşlarla etkileyebilen “denizi tüküren bir yılan” çağırma ve suyun Eikon’unun korkunç gücüyle yakın ve uzak düşmanları sel altında bırakma yeteneği bulunuyor.

Final Fantasy XVI’nın ruhunu değiştirmeyen kan ve cesaret

Ayrıca “The Rising Tide”, oyunculara yeni malzemeler ve silahlar sunacak 20 aşamalı artan zorluk derecesine sahip yeni bir savaş modu olan Kairos Kapısı’nı getiriyor. Square Enix, oyuncuların bu modu ve ana oyunu bitirmeleri gerektiğini belirtiyor. Bu genişleme paketi, geçmiş Final Fantasy oyunlarından “Curtana” kılıcının yeniden tasvir edilmiş bir versiyonunu, “Torn from the Heavens” ve “Through the Maelstrom” iki yeni gizli alan arka plan müziğini sunuyor. Bunlara ek olarak, eski bir uygarlığın kalıntıları üzerine kurulu yeni bir sahne olan Aire of Hours ve Final Fantasy XVI’nın tonberry’lleri dahil “yeni tehditler” de bulunuyor.

Son olarak, Square Enix 18 Nisan’da kalite yaşam iyileştirmeleri içeren yeni bir güncelleme yayınlıyor. Bu güncelleme de aşağıdaki listede bulunanları getiriyor:

  • Yeni “Hızlı Tamamlama” fonksiyonu ile görev verenlere hemen geri dönün
  • Önemli karakter görevleri için simge güncellemeleri
  • Oyuncuların beş benzersiz Yetenek ve Aksesuar setini kaydetmelerine olanak tanıyan yeni Bir Set Özelliği
  • Daha kolay kullanım için Yetenekler ve Aksesuarlar ayarlandı
  • Özelleştirilebilir düğme düzenlerine izin veren yeni “Özel” kontrol tipi
  • Fotoğraf Moduna ton düzeltme, ekran efektleri ve daha fazlası eklendi
  • Çok sayıda yeni orkestrasyon ruloları eklendi

Final Fantasy XVI’nın “The Rising Tide” genişleme paketi, serinin hayranlarına sadece yeni bir hikaye veya karakterler sunmakla kalmayıp, aynı zamanda oyunun oynanışına ve deneyimine derinlemesine etki edecek yenilikler getiriyor. Bu yenilikler, oyunun zengin evrenine daha da dalmanızı sağlayacak ve Final Fantasy serisinin benzersiz dünyasında yeni maceralara yelken açmanız için sizi bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER