Eğlence

Final Fantasy XIV sonunda Xbox’a geliyor

final fantasy xiv

Oyun dünyasının kalbinde yankılanan büyük bir haber, Final Fantasy XIV’in nihayet Xbox’a geleceği bilgisi oluyor. Xbox topluluğu, uzun süredir beklenen bu MMORPG’ye kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Final Fantasy XIV Hayranları Festivali’nde yapılan duyuru, hem oyuncuları hem de oyun dünyasını sevince boğdu. Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, oyunun yönetmeni Naoki Yoshida ile birlikte bu heyecan verici haberi paylaştı. İkilinin açıklamasına göre, hedef Xbox topluluğunu ve ışığın savaşçılarını güvenli, sürükleyici ve eğlenceli bir şekilde bir araya getirmek.

2013’te piyasaya sürülen bu MMORPG, şimdiye kadar yalnızca PC ve PlayStation platformlarında mevcuttu. Yoshida’ya göre, hayranların en büyük taleplerinden biri, oyunu Xbox platformuna getirmek oldu. Bu talebin sonucu olarak, Final Fantasy XIV, Series S / X’e gelerek, Series X için daha hızlı yükleme süreleri ve 4K çözünürlük sunacak.

Buna ek olarak, Xbox hayranlarının oyunun en son genişlemesini oynamak için beklemelerine gerek kalmayacak. Xbox versiyonunun 2024 ilkbaharında piyasaya sürülmesi planlanıyor ve bu süre zarfında bir açık beta sürümünün de başlatılması bekleniyor. Açık beta sürümünden elde edilen ilerlemeler, oyunun tam sürümüne aktarılacak. Bu yüzden, Yoshida’nın Xbox oyuncularına beta sürümüne kaydolmaları konusunda yaptığı teşvik oldukça önemli.

Final Fantasy XIV’in Xbox’a gelmesi, oyun dünyasının çok büyük bir kısmını memnun edecek bir adım. Xbox kullanıcıları, bir süredir bu oyunun Xbox versiyonunu bekliyorlardı. Bu bekleyişin sona erecek olması, büyük bir heyecan yaratıyor. Oyunun 4K çözünürlük sunacak olması ve daha hızlı yüklenme sürelerine sahip olacak olması da bu heyecanı daha da artırıyor. Xbox kullanıcıları, bu oyunun keyfini çıkarabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER