Eğlence

Filmic DoubleTake ile ön ve arka kameraları aynı anda kullanın

filmic doubletake

Filmic geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen iPhone lansman etkinliğinde bir sunum gerçekleştirmişti. Bu tarz bir gösterim uygulama geliştiricisine Apple’ın var olan güveninin bir göstergesi de sayılır. Söz konusu sunumun en önemli duyurusu, profesyonel kamera uygulama geliştiricisinin iPhone 11 Pro’nun üçlü kamera kurulumu için geliştirdiği özel bir araçtı.

Söz konusu araç, DoubleTake adı altında App Store’a geldi. iOS’e özel olarak çıkan bu araç iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max cihazlarıyla kullanılabiliyor. Aslında çoğunlukla bu cihazlara özel olarak çıkarılmış olan uygulama çoklu kamera yeteneklerinden daha fazlasını almayı sağlıyor. Ancak aynı işlevleri 2018 model iPhone’larla da kullanmak mümkün oluyor.

Profesyoneller Filmic için esas ilgi alanı olmayı sürdürüyor. Geliştiricin blog sayfasında, şirketin profesyonel seviyedeki uygulamasıyla gerçekleştirilmiş çeşitli işler yer alıyor. Bunların arasında kısa filmler ve müzik klipleri de bulunuyor. DoubleTake ile birlikte şirket video çekim yeteneklerini daha da genişletiyor. Video çekenlere farklı kameralardan alınan birden fazla odak uzaklığını tek seferde kullanma imkanı veriyor.

DoubleTake ile mobil video çekiminde yeni fırsatlar

Burada görsel açıdan en çekici özellik Shot/Reverse Shot adını taşıyan özellik oluyor. Bunun sayesinde hem ön hem de arka kameralarla aynı anda çekim yapılıyor. Tabii ki, ön ve arka kameralar arasında görüntü kalitesi açısından farklılıklar var, ancak her iki taraftaki kameraları aynı anda kullanmak ortaya ilginç işler çıkarabilir.

filmic doubletake

Filmic, yeni uygulamayla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde iki oyuncunun karşılıklı konuşmasının çekimini örnek gösteriyor. Bu yeni araç sayesinde birden fazla çekime ihtiyaç duyulmayacağını söylüyor. Öte yandan iki kişinin karşılıklı oturup podcast çekimi yapması da bu araç sayesinde kolaylaşacaktır. iPhone’u ortaya koyup çekime başlamak yetecektir.

Resim içinde resim (PiP) çekim modu da var. Bu da video günlük çekenler için kullanışlı olacaktır. Çekim sırasında büyük pencerede esas görüntüyü, küçük bir pencerede de kendi görüntülerini ekrana yansıtabilirler. Böylelikle iki farklı cihazla çekim yapıp daha sonra bunları düzenleme zahmetini ortadan kaldırabilirsiniz.

filmic doubletake

DoubleTake uygulaması bugün itibarıyla Apple’ın App Store’unda iOS 13 yüklü cihazlar için yayınlandı. Uygulama ücretsiz Her ne kadar iOS 13 yüklü her cihaz tarafından indirilebilse de, iki kamerayla çekim yapma özelliği sadece son iki nesil iPhone modelleriyle kullanılabiliyor. Yani iPhone XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro ve 11 Pro Max ile bu tarz çekimler gerçekleştirilebiliyor. Filmic, DoubleTake’in özelliklerinin önümüzdeki ilkbaharda Filmic Pro uygulamasına getirileceğini de açıkladı.

Filmic DoubleTake indir: App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER