Teknoloji

Feedly Google Reader bağımlılığını ortadan kaldıracak altyapısını kurdu

Google Reader’ın kapanmasına üç hafta gibi bir zaman kala Feedly kendi bulut omurgasını kurmayı ve hizmetlerini Google Reader’dan taşıma sürecini tamamladı. Kullanıcılarının Google’ın sunucuları üzerinde tuttukları ve eşzamanladıkları RSS kaynaklarını işlemeye devam etmek için yeni bir yöntem arayışına giren üçüncü taraf servisler arasında yer alan Feedly, Google Reader’ın kapanacağının duyurulmasının hemen ardından kendi altyapısını kuracağı vaadinde bulunmuştu. Yapılan çalışmalar neticesinde servis Reader’ın kapanacağı 1 Temmuz tarihinden sonra da çalışmaya devam edecek ve kullanıcılara Google’dan kendi servisine eksiksiz şekilde geçişini sağlamış olacak.

feedly-logo-140313

Feedly dışında başka şirketler de Reader alternatifi geliştirme sözü vermişti. Dün tamamlanan geçişle birlikte Feedly bu şirketler içinde işini ilk yapan şirket oldu. Aslında bu servis Google Reader alternatifleri arasında en fazla öne çıkan olmuş, Google’ın Reader kararını açıklamasının hemen ardından servise 500 binden fazla yeni üye katılmıştı, ilerleyen zamanlarda bu sayı 3 milyonu bulmuştu. Bu arada Feedly diğer üçüncü taraf servislere yeni bulut omurgasına entegre olma imkanı da tanıyor. Şirket geçtiğimiz günlerde bazı RSS servislerinin haziran sonu itibariyle kurduğu omurgayı destekleyeceğini açıklamıştı. Bu da Feedly’yi sevmeyenler için alternatiflerin de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Feedly şu an için hâla Google Reader’dan veri çekmeye devam ediyor. Bu da Google Reader tutkunlarının hesaplarını Feedly üzerinde üç hafta daha kullanabileceği anlamına geliyor. Aşağıdaki App Store bağlantısını takip ederek Feedly’nin yeni altyapıyı destekleyen iOS güncellemesini indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store (Feedly)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER