Ulaşım

Faraday Future elektrikli otomobil üretmek için fabrika kiraladı

faraday future elektrikli otomobilFaraday Future elektrikli otomobil pazarında söz sahibi olmak adına iddialı çalışmalar yapan genç şirketler arasında yer alıyor. ABD’nin Nevada eyaletinde 1 milyar dolar yatırımla bir fabrika inşa etmeyi planlayan şirket, geçtiğimiz ay bu planını rafa kaldırmıştı. Söz konusu karar, Faraday Future’un geleceği konusunda bazı soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu. Ancak şirket yaptığı son hamleyle bu soru işaretlerini ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Faraday Future elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirmek için Kaliforniya’da bir fabrika kiraladı. Hanford şehrinde 55 yıl önce inşa edilen tesiste Pirelli lastik üretimi gerçekleştiriyordu. Fabrika 2001’den bu yana büyük ölçüde atıl vaziyetteydi.

Hanford Business Park olarak bilinen tesis, Faraday Future’un Los Angeles’taki genel merkezinin 322 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Faraday Future, Industrial Realty Group isimli emlak yatırım şirketine ait olan Harford Business Park’a 2018’den itibaren yerleşmeye başlayacak.

Faraday Future, Nevada projesini kaynak sıkıntıları nedeniyle rafa kaldırmıştı. Şirketin en büyük yatırımcısı Çinli LeEco’nun yaşadığı sıkıntılar, fabrika yatırımından vazgeçilmesinde etkili olmuştu. LeEco mayıs ayında ABD’deki iş gücünde büyük bir kesintiye gitmiş, bu kesintinin ardından da Faraday Future Nevada’daki tesise dair planlardan vazgeçildiğini açıklamıştı. Bundan kısa bir süre sonra ise Çin’de bir mahkeme, LeEco Başkanı Jia Yueting’in varlıklarının 182 milyon dolarlık kısmını dondurmuştu. Faraday Future, 2016’nın sonlarında da üst düzey yönetimden ayrılıklar ve mali sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalmıştı.

Faraday Future elektrikli otomobil üretim tesisi için genel merkezini teminat olarak gösterdi

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket 14 milyon dolarlık bir acil durum kredisi bulmayı başardı. Görünen o ki, bu miktar şirketin fabrikayı kiralayabilmesi için yeterli oldu. Faraday Future’un New York’taki bir yatırım şirketinden aldığı kredi için Los Angeles’taki genel merkezini teminat gösterdiği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER