Teknoloji

Facebook Yelp ile rakip olacak işyeri bulma servisi üstünde çalışıyor

Facebook Yelp

Facebook’ta gizlenen bir bölümün varlığı, Acodez IT Solutions isimli şirketin sosyal medya müdürü olarak görev yapan Sreedev Sharma tarafından ortaya çıkarıldı. Söz konusu bölüm, sosyal paylaşım sitesinin yerel işletmeler için bir rehber olma konusunda Yelp’e rakip olabilecek bir servis üstünde çalıştığını gözler önüne seriyor. Facebook.com/services adresinde bulunan ve sadece masaüstünden erişilebilen araç, kullanıcılara yerel hizmetler ve işletmeler için arama yapma fırsatını veriyor.

Sredeev Sharma, Facebook Yelp rekabetini başlatması muhtemel sayfayı ise kazara keşfetti. Facebook’un “Yerler” adını taşıyan eski rehberinin bir yansıması gibi gözüken sayfa, kullanıcıların bir bölgede en yüksek notu alan mekan ve işletmeleri bulmasını sağlıyor. Sosyal paylaşım sitesinin eski ve yeni rehber servislerini bir araya getireceği bilinmezken, şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Facebook Yelp

Facebook, küçük ve orta ölçekli işletmeler için en iyi kaynaklardan birine dönüşmüş durumda. İşletmeler için yedek bir web sitesi işlevi gören Facebook sayfaları üzerinden çalışma saatlerine, eğer söz konusu işletme restoransa menüye ve yapılan notlara erişmek mümkün oluyor.

Bugüne kadar Yelp gibi platformlarla doğrudan rakip haline gelme konusunda temkinli davranan sosyal paylaşım sitesi, mekan tavsiyeleri konusunda arkadaşlardan gelen yorumları ön plana çıkarma gibi önemli bir avantajı barındırıyor. Yelp’te ise kullanıcıların karşısına daha genel yorumlar çıkıyor. Facebook’un mekan bulma konusunda söz konusu avantajından faydalanıp faydalanmayacağı zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER