Teknoloji

Facebook video sohbet için “Aloha” kod adlı bir cihaz geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook video sohbetFacebook’un son kullanıcıya yönelik ürünler geliştirme konusunda istekli olduğuna dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Business Insider’da yer alan bir haber, bu iddiayı doğruluyor. Şirketin çalışmaların başına tecrübeli yönetici Andrew Bosworth’ü getirdiği belirtilirken, ortaya çıkacak ilk ürün hakkında da bazı ipuçları veriliyor. Facebook video sohbet imkanı sunan bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Ağustos ayının ilk günlerinde Bloomberg’de yayınlanan bri haberde, Facebook’un Building 8 biriminin Amazon Echo Show’a benzeyen bir video sohbet cihazının ve bağımsız bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Söz konusu hoparlörün Amazon Echo ve Google Home gibi ürünlerle rakip olabileceği belirtilmişti. Business Insider’ın haberi, her iki projenin de yolda olduğunu doğruluyor.

Facebook’un video sohbet cihazının şirket içinde “Aloha” kod adıyla anıldığı söyleniyor. Aloha’nın büyük bir dokunmatik ekrana, geniş açılı bir kameraya, mikrofonlara, hoparlörlere ve yüz tanıma özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Aloha’nın birkaç aydır çalışanlar tarafından test edildiği ve önümüzdeki yılın mayıs ayında 449 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Business Insider’ın haberinde Building 8’in akıllı bir hoparlör üzerinde çalıştığı da doğrulanıyor. Söz konusu hoparlörün fiyat etiketinde 100 dolar civarında bir rakamın yazması bekleniyor. 360 derece kamera üzerinde de çalışan birimin, başka giyilebilir ürünler geliştirebileceği de söyleniyor.

Facebook video sohbet cihazının yüz tanıma özelliği nedeniyle sıkıntı yaşayabilir

Şu an için ne Aloha ne de özellikleri doğrulanmış durumda. Ancak cihazda bulunması beklenen yüz tanıma özelliği, Facebook’un başını biraz ağrıtabilir. Gizlilik konusunda hassas çevreler, yüz tanıma özellikli cihazlara oldukça temklinli yaklaşıyor. Bu nedenle Aloha’nın da Facebook’un başını ağrıtması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER