Teknoloji

Facebook Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun hesabını dondurdu

facebook venezuela

Facebook, COVID-19 salgınıyla ilgili yanlış bilgiler konusunda siyasetçileri sorumlu tutmaya devam ediyor. Sosyal medya devinin bu yaklaşımının son kurbanı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro oldu. Facebook Venezuela Devlet Başkanı’nın hesabını 30 gün süreyle dondurdu.

Maduro, Facebook hesabında Carvativir isimli kekik özlü bir ilacın COVID-19’u tedavi ettiğine dair uzun bir liste paylaşmıştı. Bu süreçte Maduro’nun sayfasına erişmek yine mümkün olacak. Ancak Venezuela Devlet Başkanı’nın ekibi hesapta yeni paylaşım yapamayacak.

Maduro, Facebook hesabından paylaştığı videoda Carvatir’den “mucize damlaları” olarak bahsetmiş ve ilacın COVID-19’u yan etki olmadan hem engelleyebildiğini hem de tedavi edebildiğini öne sürmüştü. Ancak Facebook’un da kaynak olarak aldığı Dünya Sağlık Örgütü’nün rehberinde bu doğrultuda bir bilgi yer almıyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, Maduro’nun kuralları birkaç kez ihlâl ettiği belirtildi. Nicolas Maduro Facebook’u daha önce de Carvativir videoları nedeniyle kendisine sansür uygulamakla suçlamıştı.

Venezuela Devlet Başkanı’nın hesabını dondurmak Facebook için pek de “meydan okuyan” türden bir eylem değil. Venezuela’da Facebook’un tamamen yasaklaması bile şirketi çok etkilemeyebilir. Ancak bu karar, COVID-19 ve yanlış bilgiler konusunda Facebook’un ciddiyetini göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER