Teknoloji

Facebook ve Instagram kullanıcıları yine erişim problemi yaşadı

facebook instagram meta reklamsız instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, çeşitli Avrupa ülkelerinde ve ABD’de yaşayan bazı Instagram ve Facebook kullanıcıları dün akşam saatlerinde servise erişmekte veya içerikleri yüklemekte sıkıntılar yaşadı.

Servis kesintilerinin takibi konusunda hizmet veren Down Detector‘a, dün akşam saatlerinde 70 bine yakın Instagram şikayeti geldi. Facebook için de 21 bine yakın şikayet yapıldı.

Instagram ile ilgili raporlar daha çok ABD’nin batısı ve Batı Avrupa’dan gelirken Facebook ise Kuzey Amerika ve Avrupa genelinde sıkıntı yaşadı. Twitter’da da Instagram’ın çöktüğüne dair mesajlar paylaşıldı. Türkiye’de de bu konu gündem konuları arasına girdi.

Gece saatlerinde her iki servisin çalışması da normale döndü.

Facebook adına konuşan bir temsilci, bazı kullanıcıların uygulamalarına erişimde sıkıntı yaşadıklarını doğruladı. Business Insider’a bilgi veren temsilci, “Bugün erken saatlerde bazı kişiler, bir ağ yapılandırma değişikliği nedeniyle uygulama ailemize erişmede sorun yaşamış olabilir.” dedi. “Bu sorun şimdi çözüldü ve verdiğimiz herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

İLGİLİ HABERLER