Teknoloji

Facebook’un zirvesinde ayrılık rüzgarı esiyor

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin iki üst düzey yöneticisiyle yollarını ayıracağını açıkladı. Şirkette ürün şefi olarak görev yapan Chris Cox ve geçtiğimiz mayıs ayından bu yana WhatsApp‘ın başında olan Chris Daniels, sosyal medya devine veda edecek. Cox 13 yıldan bu yana Facebook’ta görev yaparken, Daniels da WhatsApp’ın başına geçmeden önce Facebook’un Internet.org girişimini yönetiyordu.

Cox ve Daniels’ın eş zamanlı ayrılığı, Mark Zuckerberg’in birleşik ve şifrelenmiş bir platform oluşturma vizyonunu hayata geçirmek için direksiyona geçtiğini gösteriyor. Sosyal ağın kurucusu ve CEO’su, yeni anlayışta odak noktalarının gizlilik olacağını daha önce belirtmişti.

Cox da ayrılığını duyurmak için yaptığı açıklamada, söz konusu planlara referans veriyor. Cox’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Mark’ın da bahsettiği gibi, ürün yönetimimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Şifrelenmiş, birlikte çalışan ve mesaj üstüne odaklı bir ağ sunacağız. İfadeyi, emniyeti, güvenliği ve gizliliği dengeleyen modern bir mesajlaşma platformu günümüzün en önemli konularından birisi ve bu yeni vizyonu da şekillendiriyor. Bu büyük bir proje olacak ve bu yeni yol için heyecan duyan liderlere ihtiyacımız olacak.”

Facebook yeni dönemin beyin takımını şekillendiriyor

Chris Cox’tan boşalan koltuk ilk etapta doldurulmayacak. WhatsApp’ın başına Facebook uygulamasını yöneten Will Cathcart geçecek. Cathcart’ın görevini ise Fidji Sumo devralacak. Servisleri birleştirme çalışmalarını ise daha önce büyümeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Javier Olivan yönetecek. Kullanıcıların terk etmek istemeyeceği gizlilik odaklı bir platform oluşturmak isteyen Zuckerberg, bu dönüşümü birlikte gerçekleştireceği ekibi de şekillendirmişe benziyor.

Facebook CEO’su açıklamasında, üst düzey yönetimde yapılan değişiklikleri şu sözlerle değerlendirdi: “Geleceğin gizlilik odaklı sosyal kurumunu oluşturmak için başladığımız yeni yolculuk adına önemli değişiklikler yapıyoruz. Chris Cox ve Chris Daniels’a burada birlikte yaptığımız her şey için büyük minnettarlık duyuyorum. Will ve Fidji ile yeni görevlerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

İLGİLİ HABERLER