Eğlence

Facebook Source3 ile video korsanlığına karşı savaşacak

facebook abd

facebook source3Facebook video içerik oluşturanlara için sunduğu araçlara düzenli olarak yenilerini ekliyor. Ancak şirket, insanların videoları kendilerininmiş gibi yeniden yükleyip yaymasına karşı bir çözüm geliştirebilmiş. Facebook Source3 isimli girişimi satın alarak bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

IP takip sistemleri üzerine çalışan Source3, illegal içerik paylaşanların tespit edilmesini sağlıyor. Sosyal paylaşım sitesi Source3’nin bu gücünden kendi platformu üzerinde yararlanmayı planlıyor.

Facebook korsan videolara karşı mücadelesini 2015’in ağustos ayında kullanıma sunduğu Rights Manager isimli aracıyla başlatmıştı. Söz konusu araç, medya içeriklerini izinsiz paylaşılan içeriklerle otomatik olarak eşleştiriyor. Medya içeriklerinin orijinal sahipleri de izinsiz olarak paylaşımda bulunanlardan içeriğin kaldırılmasını isteyebiliyor. Facebook geçtiğimiz nisan ayında içerik sahiplerine bir seçenek daha sunmuştu. Bu seçenekte izinsiz olarak paylaşılan içeriğe Facebook üzerinden erişim devam edebiliyor. Ancak içeriğin orijinal sahipleri reklam gelirinden pay talebinde bulunabiliyor.

Facebook Source3 için ne kadar ödediğini açıklamadı

Source3’nin teknolojisi sayesinde Facebook’un izinsiz olarak paylaşılan içeriklerin takibini daha etkin biçimde yapması bekleniyor. Sosyal paylaşım sitesi, Source3 için kasasından çıkan miktarı ise açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER