Manşetler

Facebook Snapchat özelliklerini ana uygulamasında da sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-snapchat-280317-1Facebook Snapchat esintili özelliklerini servislerinde kullanmaya Instagram’ın Hikaye özelliğiyle başlamıştı. Şirket, hikaye özelliğini daha sonrasında WhatsApp ve Facebook Messenger’a da getirmişti. Sosyal medya devinin bu açılımında sıra ana mobil uygulamaya geldi. Facebook, bir süredir mobil uygulamasında test ettiği Snapchat özelliklerini dağıtımına başladı.

facebook-snapchat-280317-4Sosyal paylaşım sitesinin Snapchat esintili özelliklerinin ilk ayağını Hikayeler oluşturuyor. Hikaye özelliği, Facebook’ta da Instagram’dakine benzer biçimde işliyor. Kullanıcıların hikaye bölümüne eklediği fotoğraf ve videolar, 24 saat boyunca arkadaşları ve takipçileri tarafından görülebilecek. Bu özelliğin Messenger Day’den bağımsız olup olmadığı bilinmiyor. Ancak kısa süre önce Facebook Messenger’da kullanıma sunulan Messenger Day’in ana uygulamaya taşınmış olması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Kullanıcılar Facebook hikayelerini Haber Kaynağı’nın üst kısmında, arama alanının altında görecek.

facebook-snapchat-280317-5Sosyal medya devinin ana uygulamasına yerleştirdiği Snapchat esintili özellikler Hikayeler ile sınırlı kalmıyor. Direct adını taşıyan yeni özellikle Facebook kullanıcıları arkadaşlarına sadece bir defa görüntüleyebilecekleri fotoğraf ve videolar gönderebilecekler. Alıcılar diledikleri takdirde gönderilen paylaşıma bir defa daha bakabilecek. Daha sonrasında gönderilen fotoğraf veya video tamamen silinecek. Bu özelliğin Snapchat’in omurgasını oluşturan mesajlaşma özelliğinin aynısı olduğu söylenebilir.

Facebook Snapchat kamerasını da ana uygulamasına yerleştiriyor

Facebook’un mobil uygulamasında ekranın sol üst köşesine eklenen kamera ikonu ise kullanıcıların karşısına yeniden tasarlanmış kamerayı çıkarıyor. Efektlerin eklendiği yeni kamerada kullanıcılar fotoğraflarını gerçek zamanlı olarak Prisma benzeri filtrelerle süsleyebiliyor. Sosyal medya devinin kamerayı reklam verenlere farklı imkanlar sunmak adına kullanması da oldukça muhtemel görünüyor.

facebook snapchatFacebook, dağıtımı başlayan yeni özelliklerin tüm kullanıcılara ulaştırılması için şimdilik bir zaman vermedi.

facebook-snapchat-280317-2

İLGİLİ HABERLER