Teknoloji

Facebook devlet kaynaklı siber saldırılara maruz kalmaları durumunda kullanıcılarını uyaracak

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Facebook’un kullanıcılarına çeşitli olaylara ve aksiyonlara bağlı olarak bildirimler göndermesi artık alışılagelmiş bir durum. Önümüzdeki dönemde bu bildirimlerin arasına bir yenisi daha eklenecek ve söz konusu yeni bildirim, eskilerden bir hayli farklı olacak. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, bundan böyle kullanıcılara Facebook profillerinin devlet destekli bir saldırıya maruz olduğuna ilişkin bildirimler gönderileceği belirtildi.

Edward Snowden’ın ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) casusluk faaliyetlerini dışarıya sızdırmasının ardından Amerikan şirketleri kullanıcılarını korumak için daha aktif davranmaya başladı. Bu şirketlerden biri olan Facebook’un güvenlik şefi Alex Stamos, sosyal paylaşım sitesinin zararlı aktiviteleri önlemek için tüm hesapları sürekli olarak izlediğini, ancak bundan sonra kullanıcılarına herhangi bir devletten destek aldığı düşünülen siber saldırılara ilişkin daha fazla bilgi sunacağını belirtti. Stamos, devlet destekli saldırıların diğerlerine göre daha gelişmiş ve tehlikeli olduğunu sözlerine ekledi.

facebook-saldiri-bildirim-191015

Yüksek profilli hesapların bu tarz saldırılara maruz kalma ihtimalinin daha fazla olduğu bir gerçek. Ancak bu durumun her kullanıcısının başına gelebileceği varsayımıyla hareket eden Facebook, kullanıcılarına çift aşamalı doğrulama sistemini aktif hâle getirmelerini tavsiye ediyor.

Alex Stamos, Facebook’un kullanıcılarına gönderdiği bildirimin sosyal paylaşım sitesinin platformunda veya sistemlerinde bir açık olduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Stamos, Facebook’un söz konusu bildirimi sadece güçlü kanıtların bulunması durumunda göndereceğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER