Teknoloji

Facebook Sessiz Mod ile “kafa dinleme” imkanı sunacak

facebook sessiz mod

Facebook, sosyal medyadan bir süre uzak kalmanın aileyle vakit geçirmek ve üretkenliğin yanı sıra akıl sağlığı içinde önemli olduğunu anlamış gibi görünüyor. Bunun için mobil uygulamasına Sessiz Mod adını taşıyan yeni bir özellik ekleyen Facebook, kullanıcılarının kendisinden uzaklaşmasını kolaylaştırıyor. Sessiz Mod aktif hâle getirildiğinde uygulamanın bildirimleri kullanıcının belirlediği süre boyunca sessize alınıyor.

Facebook’un mobil uygulaması Sessiz Mod aktifken açılırsa, kullanıcılara hâlâ Sessiz Mod’un aktif olduğu hatırlatılıyor. Buna ek olarak, uygulamanın ayarlar menüsüne hızlı şekilde erişim için de bir kısayol sunuluyor.

Facebook bu yeni özelliğini ilk etapta iOS kullanıcılarına sunmuş gibi görünüyor. Android uygulamasında henüz Sessiz Mod’un varlığını gösteren bir işarete rastlanmıyor.

Şu zamanlarda Facebook’un ve yine Facebook’un çatısı altında olan Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. “Sosyal izolasyon” nedeniyle evlerine kapanan yüz milyonlarca insan hem iletişimde kalmak hem de gündemi takip etmek için bu uygulamalardan yararlanıyor. Ancak sürekli olarak sosyal medya bombardımanına maruz kalmanın da psikolojik açıdan pek iyi bir etki yapmadığını belirtmek gerekiyor.

Facebook, Sessiz Mod ile kullanıcılarına “kafa dinleme” imkanı sunsa da; iOS ve Android kullanıcıları işletim sistemleri sayesinde bu imkana daha önce kavuşmuştu. iOS’te Ekran Süresi, Android’de ise Dijital Denge özelliği kullanıcılara telefonlarını kenara bırakmaları için yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER