Manşetler

Facebook reklam engelleyicilere rağmen reklam gösterecek

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715Facebook reklam engelleme aracı bulunan tarayıcılarda da reklam göstermenin bir yolunu bulduğunu ve yakında bu yolu kullanmaya başlayacağını açıkladı. Kararını bir blog yazısı aracılığıyla duyuran sosyal paylaşım sitesi, rahatsız edici olmayan ve önemli reklamlar için bu yaklaşımın izleneceğini belirtti.

Facebook’un bu tarz bir yaklaşım içine girmesine fazla şaşırmamak gerekiyor. Ücretsiz, isteğe bağlı olarak kullanılabilen ve reklamlarla gelir elde eden bir platformun bu tarz bir karar alması oldukça doğal. Ancak reklamları rahatsız edici bulan pek çok kişinin Facebook’un kararından rahatsız olması da aynı derecede doğal bir durum.

Bu yönde gelebilecek eleştirilere karşı da önceden aksiyon alan sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılara belli şirketlerden veya faaliyet alanlardan gelecek reklamları engelleme veya ilgi alanları doğrultusunda reklam seçme fırsatını veriyor. Facebook reklam gösteriminde kişiselleştirmeyi ön plana çıkararak kullanıcılarının rahatsızlığının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Facebook reklam engelleme araçlarını nasıl aşacak?

Reklamlar sitelerin kodunda “reklam” şeklinde etiketlendiği için reklam engelleme araçları tarafından tespit edilmeleri kolaylaşıyor. Reklam verenler reklamlarının performansını takip etmek istedikleri için, pek çok internet sitesi kodda bir değişiklik yapamıyor. Ancak Facebook’un etki alanının büyüklüğü, reklam verenlerin potansiyel değişikliklere itiraz etmesinin önüne geçiyor. Bu da sosyal paylaşım sitesine reklamları kodlarda diğer içerikler gibi gösterme imkanını sağlıyor. Gerçek görünümde ise söz konusu içeriklerin “reklam” olduğu bilgisi açık bir şekilde verilmeye devam edecek. Reklam engelleme yazılımı geliştirenlerin bu durumun önüne geçmek için bir yol bulmaları da ihtimal dahilinde olsa da, bunun için biraz daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER