Teknoloji

Facebook Portal ile evlere girmeye hazırlanıyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook portalFacebook’un 2018 içinde evlerde video sohbet gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak bir ürün çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor. Cheddar’da yer alan habere göre, Facebook Portal adını taşıyacak üründe Amazon Echo Show’unkine benzer bir ekran bulunacak.

Portal, Facebook’un Building 8 isimli “gizli” laboratuvarından çıkan ilk somut donanım ürünü olacak. Alphabet’in X birimine benzer bir yapıda olan Building 8, geçtiğimiz yıl beyin-bilgisayar arayüzleri geliştirme planlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Portal’ın duyurusunun ise mayıs ayının başlarında gerçekleştirileceği söyleniyor. Facebook’un F8 adını taşıyan geleneksel geliştirici konferansını da işaret edilen tarihte gerçekleştirmesi ve Portal’ı burada tanıtması şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu cihaza dair ilk haberler geçtiğimiz temmuz ayında çıkmıştı.

Cheddar’ın haberine göre, Facebook cihazı 499 dolar karşılığında satmayı planlıyor. Şirketin Portal’ı aile üyeleri ve arkadaşlarla görüntülü olarak sohbet etmeyi sağlayan ve evin diğer üyeleriyle ortak olarak kullanılabilen bir ürün olarak pazarlayacağı söyleniyor.

Portal, Facebook’un 2013’te HTC ile gerçekleştirdiği talihsiz işbirliği ardından tüketici elektroniği pazarına dönüşünü de temsil edecek. Söz konusu işbirliğinden “Facebook Phone” olarak tanımlanan bir cihaz doğmuş, ancak Android tabanlı bu telefon beklenen ilgiyi görmemiş ve Facebook’un tüketici elektroniği pazarına giriş çabalarına uzun süreli bir nokta koymuştu.

Facebook Portal sonrasında başka cihazlar da çıkabilir

Facebook Portal ile açacağı kapıdan başka cihazların geçmesi konusunda da istekli olabilir. Cheddar’ın haberine göre, Portal şirketin evlerde kullanım amacıyla piyasaya süreceği cihazların ilki olacak. Portal’ın Facebook’un gelişmiş bilgisayar görüşü teknolojisinden yararlanarak kamerası aracılığıyla insanları tanıyabileceği ve Facebook hesaplarıyla eşleştirme yapabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER